Kada je pre dve godine moj prijatelj smršao 18 kilograma, bio je to veliki poduhvat za njega. Kaže da ne bi mogao ponovo da prođe kroz sve to. Jedna nutricionistkinja mu je rekla u polušali „mogli sve sve to mnogo lakše uz ozempik“.

Nije. Odoleo je pre svega zbog straha. Ali mnogi jesu uzeli „magičnu iglu“ za skidanje kilograma bez bojazni kako bi ovaj lek za dijabetičare mogao da utiče na njihov organizam. Sve za „lajk“, sve za kilogram manje.

Ne postoji lek o kojem se više priča. Ozempik je postao „zvezda“. Nazivaju ga „čarobnim štapićem“ i „džokerom“ u skidanju kilograma, skovan je termin „ozempik bebe“ jer je posle korišćenja ovog leka došlo do trudnoća (gubitak težine može poboljšati plodnost), ali tu su i „ozempik guza“ i „ozempik faca“ koje nastaju kao negativna posledica opuštene kože i njenog viška. Kako to biva sa slavom, ima tu i dobrih i loših stvari.

U Srbiji je „hajp“ oko ozempika nastao posle pandemije i otvaranja. Ali i pre toga se u lekarskim krugovima šuškalo o leku kojim se tope kilogrami. I iako mnogi neće priznati javno, upravo su lekari među prvima koji su se bocnuli ozempikom u Srbiji kako bi isprobali da li zaista tako lako skida kilažu. I prvo se u njihovim krugovima počela prenositi vest o leku za dijabetičare koji se jako dobro pokazao protiv gojaznosti.

ČITAJTE U VELIKOM LETNJEM DVOBROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 25. JULA NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG BROJA NEDELJNIKA DOBIJATE MAGAZIN „ISTORIJA“ NA POKLON 

Post Views: 18

Originalni tekst