Fotografija: Igor Pavićević

U toku procesa stvaranja ovog intervjua, Miki Manojlović je napravio samo jedan prekršaj. Prešao je ulicu van pešačkog prelaza, ali bi na to zažmurila komunalna policija jer to nije uradio iz obesti već zato što ni sekund nije hteo da zakasni na intervju. I u filmu “Stric” koji ovih dana gledamo u bioskopima, glavni junak, stric, kojeg tumači Manojlović, nikada ne kasni na Božić na koji osim poklona donosi napetost, stres, psihičko maltretiranje jedne porodice.

Upravo je zbog ove uloge Miki Manojlović proteklog vikenda proglašen za glumca godine u Hrvatskoj (nagrada “Zlatni studio”). A on već ima toliko nagrada i priznanja za uloge u filmovima koji već sada spadaju u klasik jugoslovenske kinematografije: od “Oca na službenom putu”, “Underground”, “Štefica Cvek u raljama života”, serije “Otpisani”, “Grlom u jagode”, “Vuk Karadžić”, non-public aktuelne “Južni vetar”. I rad sa ogromnim svetskim imenima u mnogim filmovima. I zamerio bi da se ne spomene njegov impresivan rad u pozorištu.

Mikija sam čekao prošlog petka s druge strane Bulevara, ali bez straha koji ima Goran Bogdan dok ga čeka u filmu “Stric”. Bio je to dan pre nego što će dobiti nagradu za ulogu s kojom je započeo ovaj intervju.

Originalni tekst