Predsednik FIFA Đani Infantino. Foto: EPA-EFEPredsednik FIFA Đani Infantino najavio je da će Svetsko klupsko prvenstvo startovati 2024. godine i da će učestvovati 24 tima.
„Svetsko klupsko prvenstvo je bilo novo takmičenje, zaustavljeno je zbog pandemije. Imaćemo novu verziju od 24 tima. Nije poznat datum, ali projekat se realizuje i mogao bi da se pojavi 2024. godine. Želimo to i imamo u našim planovima. Naći ćemo pravi datum. Svuda osim u Evropi je Svetsko klupsko prvenstvo veoma važno. Razgovaramo o tome, biće realizovano u junu 2024“,rekao je Infantino.
Fudbaleri se često žale na gust raspored, ali i pored toga Infantino ne odustaje od ideje da se Svetsko prvenstvo održava na svake dve godine.
„Trenutni kalendar se završava 2024. godine. Obratili smo pažnju na sve aktere i videli da bi Svetsko prvenstvo na svake dve godine bilo povoljno, ali smo se uverili da postoji jaka opozicija. Mora se učiniti nešto više za fudbal, najbolje za naš sport. Nema koristi da se sve zatvori i igno..Original Article