Tema novog izdanja emisije „Svet sa Sputnjikom“ je svetski rat za vrednosti koji se odvija uporedo sa ukrajinskom krizom.
„Hoćemo svet u kome nema mesta za dželate i naciste. Dok SAD govore o svojoj izuzetnosti, ponižavajući time čitav svet ali i svoje satelite, Rusija nije takva zemlja – nikad se neće odreći ljubavi prema domovini, vere, tradicionalnih vrednosti i poštovanja prema svim narodima“, glase poruke koje je na Dan pobede uputio ruski lider Vladimir Putin. Na Zapadu dotle, valjda u duhu čuvenih medijskih sloboda, nastavljaju blokadu ruskih medija, skidajući s kablovske mreže ruske televizije, jer se one, kako tvrde, ne mogu „moralno izjednačiti“ sa Si-En-Enom. „Skaj njuz“ prekida ruskog zvaničnika jer se usudio da pomene da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski 9. maj čestitao građanima fotografijom vojnika s nacističkim simbolima.
Kakve to vrednosti propoveda Zapad i kako bi izgledao svet po njegovim merilima? Kako se u te vrednosti uklapa otvorena pljačka ruskih aktiva..Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)