Kodić je ispričao da su mu se u prvih 40 dana nakon smrti sina dešavale razne čudne stvari, ali da je sada to sve prestalo.

Proslavljeni harmonikaš Mirko Kodić pre više od dva meseca tragično je izgubio sina Aleksandra, koji je iznenada preminuo u snu. 

Kodić je sada, pred Božić, otkrio kako se nosi sa gubitkom naslednika, kao i kako će u njegovom domu izgledati najveći hrišćanski praznik bez Aleksandra.

Foto: ATAIMAGES

 

– Sve je lepo kod mene kući, jedino nema mog Aleksandra. Božić ćemo, kao i svako jutro, dočekati nas dvojica. On mi se na slici smeši, ja napravim kafu, zapalim nam po cigaretu i kažem mu: „Mali, smeješ mi se, nećeš da dođeš.“ Dešavale su mi se neke čudne stvari u prvih 40 dana, sanjao sam ga. Jednom sam imao cigarete, a nisam imao upaljač. Ujutro, kad sam se probudio, bile su šibice na cigaretama, koje su inače stajale kod njega. Sve je moguće. Moja ćerka Rebeka ne prihvata Aleksandrovu smrt, ona piše neku knjigu, koju nosi sa sobom i na groblje. Interesantno je da piše na engleskom da ne bih ja mogao da čitam, to su, kaže, njena osećanja za brata – rekao je Kodić, pa otkrio kako je njegovog sina uzela Sveta Petka, koja mu je i podarila život, pa objasnio i zašto.

Kako je otkrio u bolnom intervju, on i njegova bivša supruga Jasna dugo su čekali na sina, ali im ga je nažalost sudbina sada uzela.

Foto: Društvene mreže

 

– Aleksandrova majka Jasna i ja smo se sedam godina molili Svetoj Petki da dobijemo dete i Sveta Petka nam je uslišila molitve i podarila predivnog sina, koji je i umro na Svetu Petku. Prema nekom mom razmišljanju, Sveta Petka je Aleksandra donela na ovaj svet, ona ga je i odvela negde na neko bolje mesto, gde je Gospod rekao, on neće svašta, a moj sin je bio sve. Svaki dan shvatam da ga nemamo više – ispričao je Kodić. 

Mirko se nakon smrti sina skroz povukao, ali je otkrio da će nastaviti da se bavi muzikom, jer je to njegov Aleksandar voleo.

– Prvo sam rekao da ću skroz da pauziram kad je muzika u pitanju, a onda sam shvatio da moj naslednik to nikako ne bi želeo. Aleksandar je voleo muziku, odzvanja mi u glavi svaka pesma koju je pevao, pogotovo za Crvenu Zvezdu koju je toliko voleo. Zato sam odlučio da nastavim da radim ono što sam radio, bez trunke toga da me grize savest. Da je drugačija situacija, drugačije bih i postupioMnogo kolega je bilo uz mene u najtežem periodu. Naravno, porodica pre svega. Bol za sinom nikad neće da prođe, ali čovek vremenom može da nađe način da se lakše nosi s gubitkom, pa sad kako mu bude – otkrio je Mirko za „Republiku“.


sledeća vest

Originalni tekst