Sveštenik saslušan zbog liturgije u podgoričkom Hramu na kojoj su kršene mere zaštite od korone

Sveštenik Dalibor Milaković saslušan je u svojstvu građanina zbog liturgije u Hramu Hristovog Vasrsenja na kojoj su kršene mere na suzbijanju epidemije koronavirusa, saopšteno je sinoć iz Opštinskog tužilaštva u Podgorici.

Sahrana mitropolita Amfilohija  Foto: AP Photo/Risto Bozovic/Betapfoto
Sahrana mitropolita Amfilohija Foto: AP Photo/Risto Bozovic/Betapfoto

Tokom liturgije u nedelju ujutro u tom hramu, kojom je obeleženo sedmo jutro od smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, građani nisu nosili maske, pričešćivali su se istom kašikom, a među njima je bilo i dosta dece, navedeno je u saopštenju.

Liturgiji je prisustvovao i bivši košarkaš Vlade Divac sa suprugom.

"Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Podgorici je dao nalog da se prikupe obaveštenja i podaci po kojem nalogu još uvek nije u celosti postupljeno", saopšteno je iz Tužilaštva i time demantovani medijski navodi da je slučaj arhiviran.

Kako je sinoć saopšteno, još nisu prikupljeni svi podaci koje je tužilac naložio da budu prikupljeni.

Mitropolit Amfilohije, koji je preminuo u petak, 30. oktobra od posledica kovida-19 u Кliničko-bolničkom centru Crne Gore, sahranjen je u nedelju u kripti Sabornog hrama u Podgorici u prisustvu velikog broja građana uz masovno kršenje epidemioloških mera.

Zbog slučaja sveštenika, starešine Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici Dragana Mitrovića koji je u subotu obukao svešteničku odoru i učestvovao u iznošenju kovčega sa telom preminulog mitropolita Amfilohija Radovića iako je nekoliko dana ranije primljen u bolnicu Kliničkog centra Crne Gore, na lečenje od kovida19 formirana je i Komisija sa ciljem da ispita kako je do toga došlo.

"Mi ćemo u skladu sa našim nadležnostima pokušati da utvrdimo da li je to tačno, delimično tačno ili netačno, pri čemu se nećemo mešati u rad drugih nadležnih organa", rekao je tim povodom Pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore Nemanja Radojević za Radio-televiziju Crne Gore.

Prema informacijama Pobjede, policija je po nalogu tužilaštva počela da prikuplja informacije, povodom navoda da je sveštenik Mitrović napustio lečenje u Kliničkom centru. Biće izvršene provere medicinske dokumentacije i saslušana odgovorna lica u Kliničkom centru i Institutu za javno zdravlje, kao i sveštena lica.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article