Шведски медији: Русија је створила најмоћније оружане снаге у Европи
Наука и технологија

17 фебруар 2022


Russia Beyond – Србија

Министарство одбране Русије/Global Look Press

Svenska Dagbladet: Руска војска је достигла максималну борбену готовост какву није имала деценијама.

Русија је створила најмоћније оружане снаге у Европи. То је закључак до којег је на основу разговора са стручњацима дошао шведски лист Svenska Dagbladet.

„Данас је Русија на највишем нивоу борбене готовости у последњим деценијама, како што се тиче оперативности и мобилности, тако и када говоримо о техничком потенцијалуˮ, наводи се у тексту.

Данас Русија има изузетно функционалну армију, која је у стању да спроводи операције како близу, тако и веома далеко од својих граница. Ова земља, наводи се у чланку, гради не само носаче авиона, него и ствара наоружање следеће генерације, на пример, противсателитско и суперсонично оружје. Она је почела далекосежну сарадњу са Кином како би пројектовала и производила ново оружје, а такође одржавала са том земљом заједничке војне вежбе.

САД, напротив, дуго не посвећују довољно пажње таквој модернизацији, закључује лист.

Раније је аналитичар Крис Озборн у чланку за The National Interest написао да руске Оружане снаге захваљујући својој модернизацији представљају нову опасност за САД и НАТО. Експерт је подсетио да Русија не само што прави ново оружје, него и интензивно одржава и модернизује старо.

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article

(Visited 1 times, 1 visits today)