Fudbalska reprezentacija Srbije igra posledu kontrolnu utakmicu pred Evropsko prvenstvo, a taj meč sa Švedskom, u kome se od fudbala oprašta Zlatan Ibrahimović, možete uživo da pratite uz prenos na portalu „Novosti“.

ШВЕДСКА - СРБИЈА: Драстични Пиксијеви резови пред одлазак орлова на ЕУРО 2024!

FOTO: Tanjug/AP

Švedska – Srbija, početak u 18 časova

17.02 – „Da se prekrstimo, pa da počnemo“. Kadrovi sa poslednjeg treninga „orlova“ u Stokholmu pred meč sa Šveđanima:

17.01 – Šveđani, inače, nisu izborili plasman na Evropsko prvenstvo, pa će takmičarske mečeve igrati tek na jesen, u C ligi Lige nacija (protiv Azerbejdžana, Estonije i Slovačke).

Najnovija vest iz naše grupe na prvenstvu EvropeKIKS NA KRAJU: Slovenci remizirali sa Bugarskom pred EURO 2024

17.00 – Posmatrano po formaciji, mogla bi ova selekcija Srbije da deluje u ofanzivnoj fazi igre kao da je u sistemu 3-5-2 (odbranu bi, ispred Rajkovića, činili Stojić, Milenković i Pavlović; a nju bi sa napadačkim tandemom spajala „vezna“ petorka u kojoj bi Filip Mladenović delovao kao levi „spoljni“ bek, a Andrija Živković kao desni). Što se Šveđana tiče, oni nastupaju u formaciji 4-3-3, a startna postava im je: Olsen – Kraft, Hien, Lindelof, Kajuste – Kuluševski, Jonson Saletros, Forsberg – Eliason, Nilson, Elanga.

16.54 – Dakle, u odnosu na prethodni nastup „orlova“, u startnoj postavi nema golmana Vanje Milinkovića Savića, defanzivaca Spajića, Gudelja (meč jeste počeo u odbrani, potom je prekomandovan na „svoje“ uobičajeno mesto u veznom redu), Veljkovića, Maksimovića, Gaćinovića, ali ni kapitena Dušana Tadića. „Nova“ imena u startnih 11 su golman Rajković, odbrambeni igrači Stojić i Mladenović, zatim dvojac u zadnjem delu veznog reda, Ivan Ilić i Saša Lukić, te u napadu, sa kapitenskom trakom, rekorder po broju golova u reprezentaciji Srbije, Aleksandar Mitrović.

16.50 – Evo i sastava! 

Srbija: Rajković, Stojić, Milenković, Pavlović, Mladenović, Ilić, Lukić, S. Milenković Savić, Živković, Mitrović, Vlahović

Mnogo promena je napravio selektor Stojković u odnosu na meč sa Austrijancima, i formacijski (sada su tu od starta dva napadača), ali i kadrovski. Uostalom, tada su od prvog minuta na terenu bili: V. Milinković Savić – Spajić, Gudelj, Veljković, Pavlović – Maksimović, S. Milinković Savić – Živković, Tadić, Gaćinović – Vlahović

U svojoj dosad jedinoj proveri otkako je počelo okupljanje „orlova“ za EURO 2024, Srbija je izgubila u Beču od Austrije, ali je selektor Dragan Stojković Piksi rekao da je jednom stvari izuzetno zadovoljan. Štaviše, presrećan.

Da li će biti razloga za zadovoljstvo i posle ovog gostovanja Šveđanima (prethodno je rešeno golom Luke Jovića za 0:1 u korist srpske selekcije u Ligi nacija), saznajte uz „Novosti“, jer vas u našem blogu uživo očekuju i video snimci, fotografije, najvažnije i najinteresantnije vesti vezane za reprezentaciju SRbije.

Spisak fudbalera Srbije za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024

Podsetimo, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak igrača koje će voditi na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović.

Odbrambeni igrači: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Nemanja Stojić.

Vezni red: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Srđan Mijailović, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović

Napadači: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov.

Kada se igra EURO 2024, kada su utakmice Srbije?

Evropsko prvenstvo se održava od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija je u grupi C sa nacionalnim selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

Fudbalska reprezentacija Srbije je u grupi C, i igraće najpre protiv Engleske (16. juna od 21 sat u Gelzenkirhenu), a potom dva meča na minhenskoj Areni – najpre 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite ga na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećnoj EURO 2024.

Bonus video: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst