Sutra od 10 časova u Makenzijevoj 53 biti otvoren najsavremeniji centar za slušne aparate, savetovanje i testiranje sluha u Srbiji, inače prvi centar za slušne aparate austrijske kompanije Neuroth u Srbiji.

Neuroth je kompanija sa tradicijom od preko 110 godina koja posluje u više zemalja Zapadne Evrope i Balkana. Slušni centar koji se otvara u Beogradu je opremljen najsavremenijom tehnologijom koja omogućava vrlo preciznu audiometriju i ocenjivanje stepena oštećenja sluha u cilju odabira adekvatnog slušnog aparata u skladu sa potrebama svakog kupca. Neuroth centar u Beogradu se po izgledu, opremljenosti, ekspertizi zaposlenih i kvalitetu usluge ne razlikuje od najasvremenijih Neuroth slušnih centra u Austriji, Nemačkoj ili Švajcarskoj.

U momentu kada studije ukazuju da jedna od deset osoba ima oštećenje sluha tokom infekcije koranavirusom, kada u okolnostima pandemije građani imaju smanjenu mogućnost da obave ORL pregled u ambulantama, centar za sluh Neuroth omogućiće građanima Beograda da od sredine decembra besplatno provere sluh i na taj način otkriju eventualni poremećaj i ublaže zabrinutost.

Za razgovor sa novinarima na licu mesta na raspolaganju će biti Peter Jagodič, regionalni direktor Neuroth i pirm. dr Ninoslava Dragutinović, otorinolaringolog, audiolog.

U toku ovog događaja biće poštovane aktuelne mere Vlade Republike Srbije u pogledu sprečavanja širenja koronavirusa pa će se ulazak novinara u prostorije slušnog centra odvijati u etapama od 15 minuta (grupe od maksimalno 5 osoba). Svim prisutnima će biti obezbeđene maske i sredstva za dezinfekciju.

Original Article