Komemorativnim skupom u sali Skupštine grada, Kraljevčani su se oprostili od legendarnog košarkaša ovdašnje Sloge Vladimira Dašića, preminulog minulog vikenda u svojoj 69. godini.

ШУТЕР НЕБЕСКЕ ПЕТОРКЕ: Комеморација поводом смрти Владимира Дашића, легенде краљевачке кошарке

G.Šljivić

Uz članove porodice, prijatelje, rodbinu, nekadašnje saigrače, sportske rivale, trenere, sudije, današnje prvotimce i članove mlađih katregorija Sloge i brojne poštovaoce, komemorativnom skupu prisustvovali su i čelnici kraljevačke lokalne samoprave, Raškog upravnog okruga i KSS.

G.Šljivić

 

– Urezalo mi se u sećanje kada je osamdesetih godina uvedena ona linija za tri poena, počeli su da se pojavljuju članci u novinama, kako je ovaj igrač postigao tri, onaj čak četiri „trojke“, a onda je Vlado Dašić u čuvenim „Jazinama“ u Zadru postigao neverovatnih osam – prisetio se ovom prilikom Dušan Projović, potpredsednik KSS. – Zbog njega je publika dolazila u dvoranu, bio je veliki košarkaš, još veći čovek koji je od svih nas pravio bolje ljude.

G.Šljivić

 

Podesećajući na ekipu Sloge koja je osamdesetih godina prošlog veka igrala u elitnom društvu tadašnje Jugoslavije, Dašićevih nezaboravnih partija protiv prvaka Evrope, zagrebačke Cibone predvođene Draženom Petrovićem kao i protiv grčkog velikana Nikosa Galisa, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je naglasio da je košarka u gradu na Ibru danas prepoznatljiva po NBA asovima Divcu, Krstiću, Babiću i Miciću, ali i po i igračima te čuvene generacije „belih“.

G.Šljivić

 

– Vlado je pobeđivao, gubio, ali je uvek na terenu pokazivao kako se bori za svoj klub. Uz trenra Mikija Vukovića, svoje saigrače Džigija Andrića i Čoga Markovića, sada je bek šuter nebeske petorke – rekao je, pored ostalog, gradonačelnik Terzić. – Kao Grad ćemo se potruditi, da kao njegovi saigrači koji nisu više sa nama, i Vlado dobije ulicu u svom Kraljevu.

Prisećanje: In memoriam – Siniša Mihajlović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst