21.11.202121.11.2021

more
Prof. dr Gordana Ilić-Marković i vladika Andrej
Foto: FB vladika Andrej

Episkop austrijsko–švajcarski Andrej primio je u Vladičanskom dvoru u Beču, u radnu posetu prof. dr Gordanu Ilić – Marković, sa Odseka za slavistiku Univerziteta u Beču. Episkop Andrej zahvalio je uglednoj profesorki na velikom angažmanu oko arhivskih istraživanja srpskih zatočenika iz Prvog svetskog rata na vojnim grobljima širom Austrije. Prof. dr Gordana Ilić-Marković se tokom svog naučnog rada najviše bavila istraživanjem stradanja srpskih zatočenika u Austriji tokom Velikog rata i autor je višestrukih relevantnih publikacija čime je već odranije probudila pažnju naučne javnosti.

U prijatnom razgovoru episkop Andrej je izrazio želju i pozvao prof. dr Ilić Marković da zajedno sa Eparhijskim odborom i sa Građevinskim odborom pripremaju svečano osvećenje hrama Svetih Novomučenika Srpskih na groblju ratnih zarobljenika na vojnom zarobljeničkom groblju u Mauthauzenu u Austriji. Sa nje..

The post Susret episkopa Andreja i prof. dr Gordane Ilić Marković sa odseka za slavistiku u Beču appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article