Suspendovanje zakona i po zakonu i mimo njega

Već pet godina nije poznato ko je rušio zgrade u Hercegovačkoj ulici usred izborne noći, 24. aprila 2016. Ipak, poznato je da je prostor oslobođen radi Beograda na vodi, a poznato je i ko bi to isto rušenje uradio u po bela dana, kako je to rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Hercegovačka. Foto: Srđan Ilić
Hercegovačka. Foto: Srđan Ilić

I dalje nije poznato ko je u noći rušenja suspendovao zakone Srbije, ali je poznato da su poslanici suspendovali zakone za Beograd na vodi usvajajući leks specijalis za taj projekat.

Ni danas o samom rušenju nije poznato mnogo više. Jedini ko je dosad odgovarao zbog dešavanja te noći je šef smene u policijskoj stanici Savski venac koji se nagodio s tužilaštvom zbog nepostupanja policije.

Ipak, izvesno je da se njemu nije žurilo s rušenjem, a kome jeste do sada nije jasno odgovoreno.

Dok građani ne dobiju odgovore na pitanja u vezi s tim slučajem. S pravom mogu da veruju da ili Beogradom vladaju bande u crnim odelima i sa palicama pred kojima je država potpuno nemoćna, ili se državne institucije zbog skraćivanja procedure kriju iza neke organizovane grupe koja ruši grad noću, umesto da promene zakon i omoguće investitoru realizaciju projekta Beograd na vodi koji je proglašen od nacionalnog značaja.

Tadašnji gradonačelnik, a sadašnji ministar finansija Siniša Mali je, pravdajući projekat, tvrdio je da je Beograd na vodi najbolji ugovor za Srbiju.

„Potpuno sam spreman da preuzmem odgovornost ukoliko istraga potvrdi da sam ja kriv“, rekao je grad Siniša Mali odgovarajući na pitanja o noćnom rušenju u Hercegovačkoj ulici u emisiji Insajder bez ograničenja.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article