(Beta/AP Photo)

Dževad Korman, direktor Uprave policije Tuzlanskog kantona potpisao je suspenziju Dženane Selimović, policajke koja se dovodi u vezu sa Nerminom Sulejmanovićem, potvrđeno je za N1 Sarajevo.

Korman je i objasnio zbog čega je usledila njena suspenzija.

„Selimović je suspendovana zbog druženja s Nerminom Sulejmanovićem“, rekao je Korman za N1 Sarajevo.

Policajka Selimović se nakon godišnjeg odnora vratila u Gradačac i potom otvorila bolovanje.

“Službenica Dženana Selimović se vratila sa godišnjeg odmora. Zatražila je lekarsku pomoć i uzela bolovanje. Sva saznanja koja imamo dovede u sumnju za druženje sa kriminalno aktivnim licima i po tom pitanju prekšrila je kodeks i načinila službenu povredu disciplinske dužnosti. Tako da u tom pravcu radimo. Dakle, samo po tom pitanju, ništa nije vezano za ovaj zadnji događaj”, rekao je ranije Korman.

Advokat Dženane, Bakir Hećimović je ranije za medije kazao kako navodno Dženana nije imala kontakt sa Nerminom Sulejmanovićem.

Podsetimo, u javnosti se spekuliše da je navodno Dženana Selimović odala lokaciju na kojoj je bila ubijena Nizama Hećimović. No, ovi navodi još nisu potvrđeni, piše N1 Sarajevo.

ermin Sulejmanović je 11. avgusta počinio trostruko ubistvo, a tri osobe su ranjene. Ubistvo svoje nevenčane supruge je prenosio uživo na Instagramu. Sulejmanović je nekoliko dana ranije bio prijavljen policiji zbog nasilja.

Tokom policijske potere je izvšrio samoubistvo.

Originalni tekst