Reprezentacija Nemačke savladala je sinoć Dansku rezultatom 2:0 i tako se plasirala u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja Evropskog prvenstva u fudbalu.

Iako su Nemci na prvi pogled obezbedili sigurnu pobedu, rezultat je mogao biti drastično drugačiji, jer je, kako kaže selektor Danske Kasper Hjulmand, sudija doneo dve sporne odluke koje su odlučile pobednika.

Two big calls were decisive in Germany v Denmark – and Kasper Hjulmand didn’t agree with either of them…#GERDEN #BBCEuros #Euro2024 pic.twitter.com/s47ZkhPljZ

— Match of the Day (@BBCMOTD) June 29, 2024

U prvoj situaciji, Andersenu je u 48. minutu poništen gol zbog tesnog ofsajda u kome su odlučivali centimetri.

„Imam sliku VAR u prvoj situaciji kada nam je gol poništen. Tu je presudio navodno jedan centimetar. Ne možete da donesete takvu odluku, jer ne znate kada je tačno igrač koji asistira uputio pas“, rekao je Hjulmand.

Pet minuta kasnije, Andersen je skrivio penal, jer je u još jednoj spotnoj situaciji igrao rukom. Msuiala je taj jedanaesterac iskoristio kako bi udvostručio prednost Nemačkoj.

„Rečeno nam je da defanzivci ne treba da trče sa rukama na leđima“, rekao je selektor Danske. „Andersen je imao normalan položaj ruke kada se trči. Pogođen je sa jednog metra i to je dosuđeno kao penal. Nikada ne pričam o sudijama, ali ovo je direktno odlučilo pobednika. Bile su to dve smešne i sulude odluke“.

Post Views: 52

Originalni tekst