Sud u Novom Sadu fudbalskog sudiju prvostepeno osudio na 15 meseci zatvora i 10 godina zabrane rada zbog zloupotrebe službenog položaja

Fudbalski sudija Srđan Obradović prvostepeno je osuđen na 15 meseci bezuslovne kazne zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, potvrđeno je za Insajder u Višem sudu u Novim Sadu.

www.pixabay.com: Presuda, sud, pravda
Foto: www.pixabay.com / Presuda, sud, pravda

"Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u danas objavljenoj prvostepenoj presudi navodi da je Obradoviću izrečena mera zabrane vršenja funkcije fudbalskog sudije u trajanju od 10 godina, kao i bilo koje druge funkcije u Fudbalskom savezu Srbije", rekla je za Insajder portparolka Višeg suda Jelena Ostojin.

Prema pisanjima medija Obradović je osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja na utakmici između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša, odigranoj 13. maja 2018. godine u Subotici.

"On je na pomenutoj utakmici favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na gostujuću ekipu. Meč je završen rezultatom 2:0 za subotički klub, a sporan je bio dosuđeni penal", prenosi N1.

Na izrečenu presudu zainteresovane strane imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od dobijanja presude, a, kako prenosi N1, Obradovićev branilac je najavio da će se žaliti.

U serijalima Pravila igre iz 2008. godine i Prvenstvo u prevari iz 2016. novinari Insajdera bavili su se zloupotrebama u fudbalu iznoseći brojne dokaze o tome da je fudbal sport reketiranja, podmićivanja, pranja novca…

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article