Sud u Hagu uručio poziv još jednom bivšem pripadniku OVK

Bivšem pripadniku OVK, Naimu Kadoliu, uručen je poziv Specijalnih veća za ispitivanje, potvrdio je Kadoli, a prenosi Koha.

Specijalni sud OVK, ilustracija / Foto: Insajder
Specijalni sud OVK, ilustracija / Foto: Insajder

U objavi na Fejsbuku saopštio je da će se pojaviti u Hagu 12. decembra, a da mu je poziv uručen danas, prenosi KoSSev.

"Danas, kada sav albanski narod slavi najvažnije praznike nacije, 28. novembar, ja, kao vojnik OVK, dobio sam poziv Specijalizovanih veća Međunarodnog suda pravde u Hagu", saopštio je u objavi na Fejsbuku.

Kadoli, međutim, nije saopštio u kom je svojstvu pozvan na ispitivanje.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra 2018. do danas, ispitalo je više stotina osoba. Prema navodima kosovskih medija, više stotina bivših pripadnika OVK je ispitano ili je pozvano na ispitivanje.

Među najistaknutijim imenima OVK, ali i kosovske politike koja su ispitana, su bivši kosovski predsednik, Hašim Tači, bivši predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, koji se sada zajedno sa Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem nalaze na zajedničkoj optužnici za ratne i zločine protiv čovečnosti.

Optužnica za ratne zločine potvrđena je i i Saljihu Mustafi. Svi optuženi su negirali da su krivi za zločine koji im se stavljaju na teret.

Izvor: KoSSev

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article