STUDENT prava na američkom državnom univerzitetu Vašingtona uhapšen je i optužen za prvostepeno ubistvo četiri kolege studenata Univerziteta Ajdaho pre više od šest nedelja, saopštili su američki zvaničnici.

СТУДЕНТ УХАПШЕН ЗА ЧЕТВОРОСТРУКО УБИСТВО: Ножем пресудио колегама са универзитета

Foto: Tanjug/AP

Prema rečima DŽejmsa Fraja, načelnika policije u gradiću Moskva, u Ajdahou, policija je u četvrtak uveče u državi Pensilvanija uhapsila Brajana Kristofera Kobergera (28), begunca za kojim je raspisana poternica, prenosi Rojters.

Tužilac okruga Lata u Ajdahou, Bil Tompson rekao je da je Kohberger optužen po četiri tačke optužnice za prvostepeno ubistvo tri žene i jednog muškarca u ranim 20-im godinama i provalnu krađu.

Sva četiri žrtve su pronađena izbodene ujutru 13. novembra u kući van kampusa u kojoj su živele tri devojke, od kojih su dve boravile u jednoj sobi, a jedna je delila svoju sobu sa četvrtom žrtvom, svojim dečkom. Još dve devojke koje su u trenutku zločina takođe nalazile u istoj kući ostale su nepovređene i očigledno su prespavale ubistva.

Policija je saopštila da je mobilni telefon jednog od preživelih korišćen za poziv policiji i hitnoj pomoći kada su otkrivena tela ubijenih.

– Ovo nije kraj ove istrage. U stvari to je novi početak – rekao je Tompson na konferenciji za novinare i potvrdio da su sve žrtve zadobile višestruke ubodne rane, a da je kod nekih vidljivo ranjavanje zbog pružanja otpora napadaču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

VUČIĆ NA TV PRVA: Albanci se nisu zaleteli 20 dana iz dva razloga

JA, PUTINOV AGENT: Lica sa poternice na okupu

JA, PUTINOV AGENT: “Lica sa poternice” na okupu

SPISKOVI „stranih plaćenika i domaćih izdajnika“ pojavljivali su se s vremena na vreme u srpskoj javnosti i oni su ostavljali različite tragove – nekada su njima crtane mete na čelu, a nekada su shvatani komično. Kako shvatiti spisak „Putinovih agenata“ tema je novogodišnjeg Sputnjikovog specijala.

30. 12. 2022. u 21:22

Originalni tekst