Vozač Aprilije, Maverik Vinjales doživeo je težak pad u poslednjim minutima kvalifikacija za Veliku nagradu Nemačke, devetu trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

СТРАВИЧАН ПАД: Вињалеса збацио мотор, летео неколико метара, редари му притекли у помоћ (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Maverik Vinjales je započeo Veliku nagradu Nemačke MotoGP kao najbrži i postavio novi rekord na stazi  „Sahsenringa“, a u petak se desila nezgoda u kojoj je Mark Markes bio još jedan od protagonista nakon što je pretrpeo težak pad u treningu 1 u kategoriji „kraljica“.

Vinjales je vozio za 1:19.622, vreme kojim je oborio rekord Peka Banjaje iz 2022. godine (1:19.765), dok je Mark Markes završio kao trinaesti, što će ga naterati da prođe kroz prvu klasifikaciju, posle sesije koja je bila veoma slučajna i čak i sa crvenom zastavom posle teškog pada koji je pretrpeo Italijan Fabio di Đanantonio.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Španac je izgubio kontrolu nad svojim motociklom u 10. krivini „Sahsenringa“, pokušao je da se spase, ali je nezgodno zbačen.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Iako je motor ostao pored staze, a Vinjales nedaleko od njega dok su redari pokušali da mu pomognu, direkcija trke je istakla samo žute zastavice. I takva odluka je izuzetno čudna jer posle 10. krivine sledi „Vodopad“ u kojem svake godine ima veliki broj padova.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre – Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst