Novi detalji iz memoara princa Harija ne prestaju da dižu prašinu u svetskoj javnosti.

foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Memoari princa Harija pod nazivom “Spare” (Rezerva) izlaze 10. januara, a već su podigli mnogo prašine zbog procurelih detalja.

Zapravo, kako piše Daily Mail, knjiga vojvode od Saseksa je objavljena šest dana ranije u Španiji.

Tako smo saznali da će “najdeblji kraj” u knjizi izvući Kejt i Vilijam i da su ga navodno oni nagovorili da obuče nacističku uniformu, kao i da je Vilijam 2019. godine nasrnuo na princa Vilijama.

Sada su izašli novi detalji, prema kojima su Vilijam i Hari molili Čarlsa da ne oženi Kamilu nakon smrti princeze Dajane, strahujući da će ona biti njihova “zla maćeha”.

Princ Hari tvrdi da njegov brat i on nisu želeli da stanu na put vezi njihovog oca, ali su ga zamolili da ne ide pred oltar po drugi put nazivajući je “drugom ženom”.

Čarls je pokušao “da pridobije decu” pre nego što je zamolio javnost da prihvati Kamilu, tvrdi se u knjizi.

Hari tvrdi da je prvi susret sa Kamilom bio kao “inekcija”.

Zažmuri i nećeš čak ni osetiti – rekao je.

– Sećam se da sam se pitao.. da li će biti okrutna prema meni; da li će biti kao i sve zle maćehe iz priča – navodi se u memoarima.

– Vili je dugo buo sumnjičav prema drugoj ženi, što ga je zbunjivalo i mučilo; kada su te sumnje potvrđene, osećao je mučno kajanje što nije uradio ili rekao nešto ranije –

Podsetimo, odnos između Vilijama i Harija može biti nepovratno narušen nakon izlaska memoara.

Njihov odnos je pod znakom pitanja otkako su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa odlučili da se povuku sa kraljevskih dužnosti, a sigurno je dokumentarna serija “Hari i Megan” pospešila zahlađenje njihovih odnosa.

U memoarima Hari naziva Vilijama “svojim voljenim bratom i arhineprijateljem”.

Kada ga je voditelj emisije “Good Morning America” Majkla Strahan upitao šta je mislio pod tim, Hari je odgovorio. 

– Uvek je postojalo takmičenje među nama, čudno. Mislim da je to zaista uvek bila igra “naslednika/rezervnog” – odgovorio je Hari.

Originalni tekst