REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i centralne Srbije očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom uz mogućnost sugradice i grada.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ И ЛЕД: Најновије упозорење РХМЗ-а, ови делови наше земље биће на удару

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Ova najava objavljena je u 17.24 sati na sajtu RHMZ-a.

Nevreme na koje RHMZ izdaje upozorenje od jutros danas popodne je zahvatilo Novu Varoš, a u celoj Srbiji upaljeni su meteoalarmi i to zbog tri pojave – jakih pljuskova i grada, grmljavine i visokih temperatura.

Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom. 

Nepogode se očekuju i u Beogradu:

– Pljjuskovi i grmljavine koji se na području Beograda očekuju u narednom periodu u pojedinim delovima grada će biti intenzivniji i praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom.

Meteoalarm za danas

Danas je najkritičnije u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji, gde je na snazi crveni – najviši nivo upozorenja i to zbog tri visokih vrućina. U ova dva regiona Srbije upaljena su čak tri alarma – uz ovaj crveni, na snazi je i narandžasti zbog grmljavine i žuti zbog kiše, piše Blic.

BONUS VIDEO

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst