Demokratama se obratio i trener američkog košarkaškog „Tima snova“ Stiv Ker, koji je rekao kako je vodio sjajnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu, sastavljenu od igrača iz svih krajeva SAD i da je kad su osvojili zlato, uz američku zastavu i himnu za njega to bio najponosniji momenat u životu.

„Jako dobro znam da govoriti o politici u ovo doba nosi rizike, ali znam kao američki državljanin da je previše važno da ne bih govorio o izborima koji su ovoliko presudni. Lideri moraju da imaju dostojanstvo, da govore istinu, da umeju da se sebi smeju, da brinu i vole ljude koje vode“, rekao je on i dodao da te kvalitete imaju Kamala Haris i potencijalni demokratski potpredsednik, Tim Volc.

Uz atmosferu slavlja, postoji i napetost da će veliki protesti u Čikagu zbog Bajdenove podrške Izraelu u ratu protiv Hamasa u Gazi pokazati stranačke podele i zaseniti formalno imenovanje Harisove za predsedničku kandidatkinju Demokratske partije, navodi Glas Amerike.

Bajden, posle svog govora, neće ostati na konvenciji, i umesto toga odmah kreće na šestodnevni odmor u Kaliforniji, prenosi RTS.

Konvencija demokrata završava se u četvrtak.

Danas bi na konvenciji trebalo da govore bivši predsednik Barak Obama i suprug Kamale Haris, Dag Emhof, a sutra kandidat za potpredsednika Tim Volc.

Rojters prenosi da će se tada obratiti i bivši predsednik Bil Klinton. Govor Kamale Haris najavljen je za četvrtak, kada se očekuje da formalno prihvati kandidaturu, čime će se konvencija i završiti.

Post Views: 42

Originalni tekst