Srđan se godinama bori sa rakom debelog creva koji je metastazirao na jetru i uskoro bi trebalo da ode na transplataciju jetre u Tursku, a zahvaljujući svim humanim ljudima koji su mu pomogli da prikupi novčana sredstva, sada je korak bliže izlečenju.

Youtube printscreeen

Srđan Koljević

Srna Lango obratila se pratiocima na svom Instagram profilu i podelila srećne vesti. Naime, glumica je u objavi napisala da je novac za lečenje Koljevića, koji je profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu, konačno prikupljen.

Printscreen You Tube/Suzanin izbor

Obavestila javnost… Srna Lango

Ovim putem vas obaveštavam da je sakupljen novac za operaciju profesora Koljevića. Profesor je upravo uputio mejl dekanatu u kojem se zahvaljuje na podršci svim kolegama i koleginicama – napisala je glumica koja nije krila koliko se radost:

– Bravo, bravo, ma bravo!

Instagram/printscreen

Podsetimo, Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji.

Po sopstvenom scenariju režirao je dva filma „Sivi kamion crvene boje“ i „Žena sa slomljenim nosem“. Film Sivi kamion crvene boje (2004), dobio je 11 međunarodnih nagrada na 40 festivala, (uključujući i nagradu Ministarstva kulture Nemačke za najbolji film), kao i 13 nagrada na domaćim festivalima.

Godine 2007. bio je ko-scenarista filma “Klopka”, prvog srpskog filma koji je ušao u uži izbor za nagradu Oskar, i prvog srpskog scenarija čija su prava za rimejk otkupljena u Holivudu.

Radio je i kao saradnik za međunarodne odnose ispred Jugoslovenske kinoteke.

BONUS VIDEO:

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst