Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borko Stefanović zakazao je za sredu, 28. decembar, sednicu odbora na kojoj će se raspravljati o Nacrtu Rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa Evropskom unijom, kao i o uvođenju određenih sankcija Rusiji.

Stefanović, koji je i potpredsednik Stranke slobode i pravde, naveo je danas u saopštenju da sednicu do sada nije zakazivao, jer je čekao izveštaj i analizu Ministarstva spoljnih poslova o usaglašenosti spoljne politike Srbije sa EU.

“S obzirom da sam obavešten da su navedena dokumenta poslata iz Ministarstva spoljnih poslova na skupštinski odbor, zakazao sam sednicu za sredu. Nadam se da će stići do srede i do samog održavanja sednice. Sama sednica će biti prilika da sve stranke iznesu svoje argumente kroz otvorenu raspravu nakon čega će biti omogućeno glasanje”, kazao je on.

Tokom sednice će se, kako je dodao Stefanović, raspravljati i odlučivati i o svim drugim pristiglim inicijativama i predlozima rezolucija koje su podnele poslaničke grupe u Skupštini Srbije.

Originalni tekst