Stefanović: Srbija će ustupiti deo vakcina i Republici Srpskoj ako ih bude imala dovoljno

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da će Srbija ustupiti deo vakcina protiv koronavirusa Republici Srpskoj ukoliko ih bude imala dovoljno.

Nebojša Stefanović / Foto: Srđan Ilić
Nebojša Stefanović / Foto: Srđan Ilić

"Ako budemo imali dovoljno, šta bi falilo da neki deo vakcina ustupimo i Republici Srpskoj, ako oni ne uspeju da nabave. Valjda je naš osnovni cilj da zaštitimo ljude od zaraze, da pomognemo", rekao je Stefanović za TV Prva.

Na pitanje da li zbog toga očekuje probleme iz Sarajeva, Stefanović je odgovorio da Srbija nikoga nije odbila onoga ko je tražio pomoć kao i da Beograd hoće posebne veze sa svima u Bosni i Hercegovini.

Stefanović je dodao da smatra da Srbija time "pomaže i celokupnoj BiH, jer to znači više investicija na teritoriji BiH i više izlečenih ljudi".

Srbija je prethodno, 25. decembra, prema rečima njenih zvaničnika vakcine uputila i na sever Kosova, zbog čega su vlasti te zemlje reagovale rekavši da vakcine na Kosovo nisu ušle legalnim putem.

Stefanoviće je kritike vlade Kosova odbacio.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article