Stefanović: Bulatovićev prijatelj i član SSP ne želi da sarađuje s policijom u istrazi o pretećim grafitima

0
7

Stefanović: Bulatovićev prijatelj i član SSP ne želi da sarađuje s policijom u istrazi o pretećim grafitima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je tokom istrage o pretećim porukama ispisanim na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dejana Bulatovića, policija pronašla određene dokaze u kući Bulatovićevog „bliskog prijatelja“" i člana SSP Zorana Radmilovića.

Nebojša Stefanović / Foto: Srđan Ilić
Nebojša Stefanović / Foto: Srđan Ilić

Navodeći da je policija uključila „sve što ima“ na rasvetljavanju tog slučaja, ministar je rekao da je u prva 24 časa saslušano 12 osoba, a da je samo Radmilović odbio poligrafsko ispitivanje.

„Policija je po nalogu ušla u njegovu kuću i pronašla boju koja odgovara onoj sa poruka na Bulatovićevoj kući, četkice čija debljina takođe odgovora debljini slova i duksericu umazanu tom bojom. Taj čovek je odbio poligrafsko ispitivanje, ali i grafološko veštačenje, odnosno da na papiru ispiše nešto pa da to stručnjaci uporede sa slovima ispisanim na kući oštećenog“, rekao je Stefanović.

Naveo je da Radmilović nije želeo da izgovori „nijednu jedinu reč“ niti da na bilo koji način pomogne istragu.

„Ja neću da kvalifikujem da li je neko kriv, ali su to vrlo jasno indicije koje ukazuju da ono što su Bulatović i Dragan Đilas pričali, nema veze sa istinom“, rekao je ministar.

Ocenio je da su iz SSP pokušali da zloupotrebe taj slučaj kako bi sebi pribavili „neki politički poen“.

„Dva dana je bila priča kako su horde SNS napale Bulatovića a onda odjednom ta priča medijski umire i više je niko ne pominje. Očigledno je da su hteli da zloupotrebe ovaj slučaj“, dodao je ministar.

Potpredsednik SPP Bulatović saopštio je ranije da je policija privela njegovog bliskog prijatelja Radmilovića, jer je u njegovoj kući pronađena farba koja je okarakterisana kao slična onoj kojom su ispisane preteće poruke na Bulatovićevoj kući.

„Ponuđeno mu je da prizna da je on to uradio, u zamenu za oslobađanje nakon priznanja. Odbio je i od tada više nijednu reč u policiji nije izgovorio“, naveo je Bulatović, dodajući da je u međuvremenu i sam ponovo pozvan u policiju da da izjavu.

„Tom prilikom mi je ponuđeno poligrafsko testiranje, koje sam odmah prihvatio“, naglasio je on.

Stranka slobode i pravde u četvrtak je saopštila da su na kući potpredsednika te stranke Dejana Bulatovića u Batrovcima kod Šida osvanuli preteći grafiti.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article