U Nišu je nedavno osnovano novo sportsko udruženje pod nazivom „Stazama juga“. Udruženje su osnovali Miljan Ristić i Nenad Živković i cilj joj je promocija i razvoja planinskog trčanja, planinske orijentacije i aktivnog boravka u prirodi na teritoriji grada Niša.

СТАЗАМА ЈУЖНЕ СРБИЈЕ: Основана траил лига у Нишу

Foto: Shutterstock

„Stazama juga“ već ima dva aktivna projekta, a to su: Niška „trail“ liga i Stazama južne Srbije.

Osnovna ideja organizacije Niške “trail“ lige je da svojim sugrađanima predstavi kroz organizaciju trka na planinama i klisurama u okolini grada Niša (Suva Plana, Seličevica, Kalafat, Svrljiške planine, Jelašnička i Sićevačka klisura) sve prirodne lepote i da promoviše aktivan boravak u prirodi kroz bavljenje sportskim aktivnostima i očuvanje iste u saradnji  sa lokalnim zajednicama i kompanijama, prenosi lokalni portal „Sport Juga“.

Stazama južne Srbije povezivaće udruženja i opštine na jugu Srbije, kroz promociju lokalnih zajednica … Niš-Merošina, Prokuplje, Leskovac,….(Pirot, Vranje, Babušnica, V.Han, Aleksinac, Kuršumlija….).

Udruženje je jedinstveno na teritoriji Srbije po tome što vikendima organizuje besplatne otvorene treninge kao pripreme za trke Niške „trail“ lige, na svakom do  sada organizovanom treningu bilo je između 15 i 20 trkača.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst