Poznato je da su cene nekretnina u Novom Sadu drastično skočile, kako za kupovinu stanova, tako i za njihovo iznajmljivanje.

Naš portal je već pisao o stanu koji se izdaje za 790 evra mesečno, a ukoliko se odlučite za ovu „povoljnu“ ponudu potrebno je da izdvojite depozit u visini od dve kirije, što znači da će vam novčanik biti tanji za dodatnih 1.580 evra. U pitanju je dupleks od 89 kvadrata.

Navedena nekretnina se nalazi na novosadskom Bulevaru oslobođenja, ali iako se možda to očekuje, nije u pitanju nikakav luksuz, naprotiv – sam stan, kao i nameštaj izgledaju izuzetno istrošeno i zapušteno.

Stan od 790 evra 2

Foto: Facebook / Goran Petković

Stan od 790 evra 3

Foto: Facebook / Goran Petković

Stan od 790 evra

Foto: Facebook / Goran Petković

Ovaj oglas je izazvao pravu buru na društvenim mrežama, a brojni Tviteraši su izražavali svoje zgražavanje i nevericu nesvakidašnjom ponudom.

Nije u pitanju šala, cena je zaista tolika

Portal Espreso je kontaktirao stanodavca da se uveri da je oglas zaista stvaran i da nije u pitanju nekakva zafrkancija.

On je potvrdio da nije u pitanju nikakva šala i da je za tu lokaciju i površinu cena logična.

-Imao sam jako loše iskustvo sa prethodnim stanarima, uništili su mi stan, parket mora da se menja, ni ključ mi nisu vratili. Vođen tim iskustvom, morao sam da povećam cenu stana. Majstori mi trenutnu sređuju sve što je uništeno, takođe krečimo, kako bi sve bilo spremno za nove stanare – istakao je stanodavac za Espreso.

Interesuju se stranci, poseno Rusi i Ukrajinci

Na pitanje da li bi stan izdao studentima, stanodavac odgovara:

– Baš studenti su mi i uništili stan, ja bih razmislio, tačnije moramo bih prvo da se upoznam za potencijalnim stanarima, nije isto telefonom i uživo – kaže on.

Osim toga rekao je da su za stan zainteresovani i stranci.

– Zovu me i Ukrajinci i Rusi, i oni su se raspitivali za stan – dodao je.

Kada je već stavio toliko visoku cenu, iz portala Espreso su proverili da li neki drugi uslovi mogu da istu opravdaju, na primer da u stanu živi 6 osoba i da li je moguće uvesti ljubimca. Stanodavac je istakao da sve zavisi od dogovora.

Izvor: Espreso

Kvadrat novogradnje u Novom Sadu više od 3.000 €, garaže idu i za 30.000

Original Article