Stanje na putevima i vremenske prilike 28.12.2017. (MK)

15

Pretežno oblačno sa povremenom kišom i pojačanim južnim vetrom. Na planima padaće kiša. Najviša dnevna temperatura kreće se između 4 i 11 stepeni.

Saobraćaj se odvija po delimično mokrim kolovozima. Intenzitet saobraćaja van gradskih sredina je umeren. Na graničnim prelazima, gledano sa makedonske strane, pri ulasku i izlasku iz zemlje, nema dužih zadržavanja.

Na putnom pravcu Strumica-granični prelaz Novo Selo, zbog magle vidljivost je smanjena na 150 do 200 metara.

AMSM preporučuje pažljivu vožnju, prilagođenu brzinu kretanja i usaglašenost sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom. U klisurama i usecima može biti klizišta, pogotovo na putevima: Kočani – Makedonska Kamenica – Delčevo, Vinica – Berovo, Gostivar – Straža, Mavrovo – Debar – Struga, Demir Kapija – Udovo, Katlanovo – Veles, Kruševo – Demir Hisar i Resen – Bukovo.

Na magistralnom putu A2 putni pravac Kičevo– Ohrid (Preseka– Pesočan) od 3+300 km do 5+600 km izmenjen je režim saobraćaja (vozila se preusmeravaju iz jedne u drugu traku) za šta je postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija.

Na magistralnom putu A2, deonica Struga – granični prelaz Kafasan promenjen je režim saobraćaja od 08.12.2017. i trajaće do završetka građevinskih radova. Prolaz će biti označen vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

Regionalni put R-2332 (Trpejca – Carina) kroz Nacionalni park Galičica zatvara se za sve vrste saobraćaja do 01.04.2018.

U toku su građevinske aktivnosti na izgradnji raskrsnice Banco Prke na autoputu A3, deo od Probistipa do mesta Krupištena regionalnom putu P1205. U tu svrhu će se uvesti privremena izmena saobraćajnog režima i odrediti odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Kompanija „Alfalt“ Skoplje, obaveštava vozače da se izvode građevinski radovi na izgradnji elektronskog sistema za naplatu putarine na naplatnim stanicama Otovica i Sopot. U periodu do 18.06.2018, na magistralnom putu A1 na deonici Veles-Skoplje u blizini naplatne stanice Otovica, i na deonici Skoplje-Velese u blizini naplatne stanice Sopot, izmenjen je režim saobraćaja. Iz ovog preduzeća apeluju na vozače da voze pažljivo i da smanje brzinu na ovoj deonici i da poštuju postavljene saobraćajne znakove.

Društvo “Beton AD Skoplje” izveštava da počinju građevinski radovina na rehabilitaciji na državnom putu A4, deonica od Kadina do Hipodroma, od naplatne stanice Petroved do Hipodroma. Zbog toga primeno će biti promenjen režim saobraćaja i biće postavljena odgovarajuća soabraćajna signalizacija.

Saobraćaj umerenog intenzitet na putevima izvan gradskih sredina, odvija se po delimično mokrim kolovozima. Na graničnim prelazima nema više zadržavanja na ulasku i izlasku iz države. Ove informacije se odnose samo na makedonsku stranu prelaza.

Izvode se radovi na postavljanju kandelebara kod Negotina, na državnom putu A2 Tetovo – Gostivar.

U toku su građevinske aktivnosti na rekonstrukciji i rehabilitaciji državnog puta A2, deonica Saraj – Grupčin. Zbog toga režim saobraćaja je privremeno izmenjen. Vozači se upozoravaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju na navedenoj deonicina putu od Saraja do Grupčina.

Zbog postavljanja kandelabara na deonici Hipodrom-Kadino, leva saobraćajna traka će biti zatvorena za saobraćaj u periodu od tri meseca.

Na putnom pravcu Negotino-Demir Kapija, na deonici od Negotino do mesta Ostoro, saobraćaj se odvija u dužini od 4km novim auto-putem. Nakon ove deonice saobraćaj se vraća na magistralni put R103.

U Negotinu privremeno je izmenjen saobraćaj, vozila se isključuju sa magistralnog na regionalni put (R-1102) kod raskrsnice Tremnik, od Demir Kapije vozi se regionalnim putem.

Izvode se građevinski radovi na rekonstrukciji saobraćajne trake na državnom putu A1, deonica Veles (Štipska raskrsnica) – Gradsko i Gradsko – Veles (Štipska raskrsnica). Saobraćaj će biti izmenjen u periodu do 31.12.2017.

Detaljan izveštaj stanja na putevima možete videti OVDE.

Izvor: Auto-moto savez Makedonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article