Stanje na putevima i vremenske prilike 09.01.2018. (SRB)

11

Dani posle prazničnih odmora, kao i ponovni povratak đaka u školske klupe, usloviće pojačan saobraćaj, kako na gradskim saobraćajnicama, tako i na prilaznim putevima većim gradovima. Savetujemo više opreza, kao i strpljenja i tolerancije za volanom, najviše na ulicama pored škola, gde savetujemo da smanjite brzinu, jer veći broj vozila može dovesti i do čestih saobraćajnih nezgoda koje neretko imaju tragične ishode. Na putevima I i II reda u našoj zemlji trenutno nema većih gužvi i saobraćaj se odvija nesmetano. Vreme i danas pogoduje vozačima, dok česte temperaturne razlike uslovljavaju i čestu pojavu odrona, pa apelujemo na vozače da posebno budu oprezni na deonicama duž Dunavske i Drinske magistrale, dolinom Ibra, kao i kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru.
PROGNOZA VREMENA: Ujutro ponegde po kotlinama kratkotrajna magla. U toku dana u većem delu umereno oblačno, suvo i toplo. U Timočkoj Krajini oblačno sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, a u južnom Banatu povremeno olujne snage, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 8, najviša od 7 na istoku do 14 stepeni na zapadu.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU:
Od 09.01.2018.godine od 07.00 časova do 31.01.2018.godine do 18.00 časova na državnom putu I A reda broj 1, deonica Tošin bunar – petlja Beograd, u pravcu Beograd –
Dobanovci, izvodiće se radovi na demontaži stare havarisane zaštitne ograde za vozila, uređenju bankine – zelenog pojasa i montaži nove sigurnosne ograde za vozila. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna (desna) saobraćajna traka, u potezima ne većim od 1.5km.
Od 09. do 20.01.2018.g,. u periodu od 08 do 17 č, zbog radova na asfaltiranju kolovoza,
saobraćaj će biće obustavljen na putu između Stojnika i Ralje (drž. putu II B reda br. 349).
Od 09. do 11.01.2018.g, u vremenu od 08 do 17 časova, zbog radova na uređenju bankina
i ulaza u mesto Popović na abvalskom putu. Saobraćaj će za vreme radova biti usporen i
odvija će se naizmeničnim propuštanjem vozila prema uputstvima privremen saobraćajne
signalizacije (drž. putu II B reda br 350).
Do 12.01.2018.g. zbog radova na presflačenju novim slojem asfalta u centru Batajnice u ul. Carice Jelene u dužini od 650m do pruge, saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Do 15.01.2018.g, u vremenu od 07 do 16č, na auto-putu (drž. putu I A reda broj 1), na
između isključenja “Tošin bunar” i isključenja “Sava centar” u pravcu ka Niš, zbog radova na popravljanju havarisane zaštitne ograde, uređenju bankine i radova u zelenom pojasu za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna traka u deonicama koje nisu duže od 1,5 km.
U toku su radovi na raskrsnici na ulazu u mesto Veliko Gradište (drž. putu I B reda br 34.). Saobraćaj se odvija prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.
Do 30.03.2018. g, zbog radova na kružnom toku u mestu Mol a u ukviru radova na sanaciji crnih tačaka saobraćaj će biti usporen (drž.putu II A reda br 102.).
Klizište na putu Vlase – petlja „Vranje jug“, u mestu Pržar. Alternativnih putnih
pravaca nema. Do klizanja je došlo usled pucanja vodovodnih cevi u kosini puta.
Saobraćaj se odvija naizmenično po postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Očekivani rok normalizacije saobraćaja je do kraja zimske sezone.
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja
na naplatnim stanicama.
Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA:
Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min. U prazničnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane. Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i VIŠESATNA, zato je naša preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.
Izvor: AMSS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article