Home Iz minuta u minut “Stalno nas bombarduju pesimizom”: Intervju Anje Rupel u novom broju Nedeljnika
“stalno-nas-bombarduju-pesimizom”:-intervju-anje-rupel-u-novom-broju-nedeljnika

“Stalno nas bombarduju pesimizom”: Intervju Anje Rupel u novom broju Nedeljnika

65
Foto: BOSTJAN TACOL

Dan pre nego što ću nazvati Anju Rupel, bio sam na onom tradicionalnom i već čuvenom letnjem žuru na travnjaku iza Muzeja Jugoslavije. Muziku je puštao MKDSL, masa je bila euforična usled remiksovanih hitova, i u jednom momentu je krenula sa zvučnika i na metar od Titove biste ona “A detektivi traže…” koju peva Anja Rupel i bend Videosex. 

Videosex iz Ljubljane imao je nekoliko tih svejugoslovenskih hitova. Dokaz je večna lista najboljih pesama Radija B92 (onog B92) na kojoj je “Detektivska priča” ovog benda, kao i lista hrvatskog izdanja franšize magazina Rolling Stone. Vokal benda je bila Anja Rupel, koja je mogla iz detinjeg glasa da u sekundi pređe u moćnu glaščinu koja skida malter (poslušaj i uveri se u “Vozi me vlak v daljave”). Anja Rupel se nalazi u svim pregledima najlepših Jugoslovenki koji se pojave svako malo ili u rubrici “Nekada je bila jedna od najlepših Jugoslovenki a danas ona radi…”. Anja Rupel je otpevala i dve moćne pesme sa grupom Lajbah. 

Drugi album grupe Videosex, jednog od legendarnih bendova ih 80-ih, pod nazivom “Lacrimae Christi” iz 1985. biće uskoro objavljen, i to prvi put kao međunarodno izdanje. Izvorni snimci sa ovog albuma su remasterizovani i biće dostupni na zlatnom vinilu. 

Zlatno izdanje “Lacrimae Christi” već sada može da se naruči putem sajta Mascoma, dok će album u Srbiji biti dostupan samo u “Mascomstore” radnjama, od sredine jula.

A prvog dana jula razgovarao sam sa Anjom Rupel samo dvanaest sati nakon što sam u scenografiji konzervi “zaječarskog”, podno maršalovog spomenika i na pola kilometra od groba najvećeg sina naših naroda i narodnosti po ko zna koji put čuo jedan od najlepših hitova iz zemlje raznih naroda i narodnosti.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA, 6. JULA

Originalni tekst