thumbnail

Džo Bajden, Nensi Pelosi, Lojd Dž. Ostin III u više navrata su pokazali svoje (ne)poznavanje istorijskih, ali i aktuelnih prilika. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije podsetilo je na nekoliko najsvežijih gafova.
Video počinje „čuvenom“ izjavom američkog predsednika Džoa Bajdena da „Putin nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda“ i to dok je govorio o situaciji u Ukrajini.
Potom „nastupa“ Nensi Pelosi, koja ne ume da izgovori reč Ukrajina, već umesto toga kaže nešto što zvuči kao „Uhani“, što je slično ruskom izgovoru kineskog grada Vuhana.
U njenom izvođenju, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski postao je „Kerenski“. Rusko Ministarstvo podsetilo je zbog toga na najpoznatijeg Kerenskog, jednog od vođa Februarske revolucije 1917. i premijera privremene vlade posle zbacivanja carske vlasti u Rusiji.
Prikazan je još jedan „briljantan“ Bajdenov nastup, u kom govori da je „Putin odlučio da pokrene invaziju na Rusiju“, kao i američkog ministra odbrane, koji govori o Sovjetskom Savezu, iako je on prestao da postoji pre tridesetak godina.Original Article