Josipa Lisac, proslavljena hrvatska pjevačica, poznata je po svom glamuroznom i ekscentričnom ponašanju. U intenet eri, njene izjave znaju da postanu viralne na društvenim mrežama gdje zabavljaju publiku ove velike muzičke dive.

Ona se prije neku godinu javno pohvalila u jednom maniru kako ne kuha sarmu, ali da voli da skuha druge specijalitete, a nedavno je mučila muku sa zdravljem.

– Ne kuham sarmu, ali, recimo, spremim štuku u šlagu, ili recimo žabe – rekla je tom prilikom Josipa.

Sada je hrvatska diva odlučila da podijeli kako izgleda jedan od njenih kulinarskih specijaliteta. Na svom Instagramu je objavila kako je ispekla čitav pleh začinjenog mesa, neidentifikovanog porijekla, koje je servirano sa kriškama limuna. Sudeći po tome da je poslužen sa citrusom, mnogi su pomislili da je riječ o ribi. Ali, riječ je o daleko egzotičnijem jelu.

Josipa je otkrila da je riječ o žabama, te je za njih napisala da su: Gastronomsko gurmanski užitak

Komentari ispod slike su se usijali i obožavaoci su željeli da pitaju zašto pored žaba nije spremila i svoje čuvene štuke u šlagu? Većina je poželjela prijatno slavnoj pjevačici, ali ima i onih koji su pisali da im se povraća, kao i onih koji su osudili ovakav meni iz etičkih razloga zbog, navodnog, načina spremanja ove hrane: “Živim žabama odrežu krakove (njihove noge!) i ostave ih tako, da polako umiru”.

Inače, Josipa je zavoljela da kuha uz svog supruga Karla.

–To je sve bilo dok smo Karlo i ja kuhali. Ja sam bila šegrt u kuhinji, a on šef kuhinje. Onda mi je jednog dana rekao da sam nadišla učitelja. Kasnije sam kroz godine svoju prehranu, kuhinju i kulinarstvo svela na salate, jednostavnija jela – rekla je Josipa jednom prilikom. Izgleda da od žaba nije još odustala u svojoj ishrani.

(Express/Espreso)

Originalni tekst