Ona je u svom obraćanju na društvenoj mreži Instagram otkrila niz trikova kojima duguje telo zategnuto poput strune!

Emina Jahović iako je prešla 40. godinu, ona uspeva da održava zavidnu liniju.

Kako je istakla, za to su zaslužne zdrave životne navike, ispravna ishrana, redovno vežbanje i posvećenost.

Da podelim sa vama svoju dnevnu rutinu. Započnite dan jednim šumećim C vitaminom. Posle 20 minuta do pola sata – svež isceđen celerov sok sa jednim limunom, pola kašičice organske kurkume u prahu, pola kašičice organskog đumbira u prahu, jedna kašičica putera, u to sve stavite malo sveže mlevenog bibera, ljute mlevene paprike i malo himalajske soli kako biste aktivirali i pojačali dejstvo napitka. Sve to promešajte i popijte – napisala je pevačica na svom Instagram profilu, pa dodala:

Foto: Instagram

 

Ukoliko nemate celerov sok, počnite dan mlakom vodom i par kapi limuna, u to takođe možete dodati gore pomenute začine.

Pevačica sačeka oko 20 minuta nakon toga, pa onda doručkuje i popije kafu, ali je njen savet da ona bude bez mleka i šećera.

Vežbanje je jednako bitno, pa ona svakodnevno šeta i provodi vreme u teretani.

Ne zaboravite da se krećete. Svaki drugi dan je poželjno raditi sa težinama ili vežbe sa težinom vašeg tela 50 minuta, 10 minuta smirenog i koncentrisanog istezanja mišića. Kardio trening obavezno posle treninga najmanje 20 minuta na biciklu ili traci – napisala je ona, pa dodala:

Foto: ATAIMAGES

 

U danima u kojima ne vežbate u teretani pokušajte da odete 60 minuta u šetnju, po mogućnosti bržu, ili 30-40 minuta trčanja, plivanja ili veslanja na spravi.

Iako su ove stvari, manje-više poznate, pevačica je otkrila i neke trikove koje svakodnevno primenjuje u svom životu, pa se tako svakog dana nakon tuširanja obavezno polije i hladnom vodom.

Tuširajte se normalno, a nakon tuširanja obavezno još minut-dva tuširanja hladnom vodom preko celog tela i glave. Praktikujte da tu naviku steknete tokom svakog tuširanja. Hladna voda aktivira organizam, pomaže nervnim ćelijama da se oporave, podstiče cirkulaciju tela do te mere da kosa postane jača i sjajnija, a koža zategnutija i lepša. Tuširanje hladnom vodom pri kraju svakog tuširanja je nešto najlepše što sam otkrila i praktikujem u poslednjih godinu dana – istakla je pevačica.

Foto: ATAIMAGES

 

Nakon napornog vežbanja, preporučuje saunu, a imala je i opciju za one koji ne mogu sebi da priušte spa.

Ukoliko imate saunu, obavezno praktikujte tu vrstu detoksa i znojenja kako biste izbacili toksine iz tela dva puta nedeljno. Ukoliko nemate saunu, provedite 20 minuta vremena u kadi sa što toplijom vodom u koju ste ubacili neku finu kupku sa solju, čak i samo so uz dodatak nekog eteričnog ulja lavande, citrusa ili bilo kog ulja za opuštanje mišića. So ima neverovatno dejstvo na telo, a pogotovo u čišćenju loše energije koju pokupite u toku dana – napisala je.

 I, još jedan trik. Ukoliko nemate ni sauni, ni kadi, obucite se i utoplite što je više moguće, uđite u auto, uključite grejanje na maksimum i ostanite tu 15-20 minuta kako biste se preznojili. I naravno, na kraju, tuširanje što hladnijom vodom. Eto malo saveta – zaključila je pevačica.


Originalni tekst