Afera RTS kulminirala je danas kada se u medijima pojavila vest da je voditelj Jovan Memedović dao otkaz u toj medijskoj kući, ali raskolu između prezentera i njegove matične kuće prethodila je čitava saga oko finansijskih malverazcija.

Saga RTS je trajala više od mesec dana, a jedan od njenih glavnih aktera, pored Dragana Bujoševića i sada već bivše urednice zabavnog programa Olivere Kovačević, bio je upravo Jovan Memedović.

Domaća javnost tada je brujala o finansijskim mahinacijama u Takovskoj 10, ali i o količinama novca koje su završavale na računima pojedinih voditelja, našta je Branislav Klanšček upozoravao mnogo pre nego što je afera isplivala u javnost.

On je tada, podsetimo, govorio da je Jovan Memedović, kao jedno od zaštitnih lica RTS-a, mesečno prihodovao oko 40.000 evra.

Foto: Miloš Rafailović

Branislav Klanšček

Memedovićeva emisija “Sasvim prirodno” se realizuje preko producentske kuće “Montevideo”, kojoj RTS ustupa tri minuta reklama. Onda odete na sajt marketinga RTS i vidite da je sekunda u prajm tajmu 7.000 dinara, pomnožite to i dođete do sume od 1.260.000 dinara – pisao je Klanšček na Tviteru, a izvori sada navode da su se predsednik UO RTS i voditelj “zakačili”.

Naime, Memedović je počeo da viče na Klanščeka, zamerajući mu ključnu rečenicu: “Šta Memedović radi za platu”, uzimajući u obzir da posluje samo preko privatnih produkcijskih kuća.

RTS za emisiju daje tri minuta reklamnog prostora, koje produkcija sama prodaje. Veliko hvala sponzorima koji popunjavaju reklamni prostor – napisao je ranije Memedović, ali nije naveo koliko koštaju ta tri minuta koje njegova produkcija dobija kao kompenzaciju iako je on zaposleno lice Javnog servisa.

Foto: ATAIMAGES

Jovan Memedović

Podsetimo, Klanšček je danas, neposredno nakon što se pojavila informacija o otkazu Jovana Memedovića, otkrio šta se događalo između njega i voditelja, nakon što je na sastanku odbora donet Etički kodeks po kojem voditelji zaposleni na RTS, među kojima je i Jovan, više neće moći da tamo primaju platu, a da pored toga dobijaju i honorar od produkcija koje Javni servis angažuje za snimanja emisija.

– Tačno je da smo se sporečkali na hodniku i da je on bio vrlo agresivan u tom razgovoru. Bilo je povišenih tonova, ali nije nasrnuo na mene, toliko se iskontrolisao. Udario je pesnicom o zid kao neki njegov protest – priča Branko Klanšček:

– Pitao me je:”Je l’ ti i dalje nije jasno šta Memedović radi za platu na RTS-u?!” Nikada do tada nismo imali sukob. Sreli smo se početkom godine kada je izašlo sve to o izvršnim produkcijama. Posle toga je došao kod mene i vrlo pristojno smo razgovarali. Rekao sam mu da ne može da se prima plata na RTS, a da radi i u izvršnoj produkciji koju plaća RTS – objašnjava Klanšček za Telegraf.rs

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs

Bio je agresivan, udario je pesnicom o zid! Klanšček otkrio detalje poslednjeg susreta sa Memedovićem

sledeća vest

Originalni tekst