U moru skandala na Evropskom prvenstvu u fudbalu koje su napravili Albanci i Hrvati, ističe se ipak jedan.

ШТА ЋЕШ САДА, ПРОВОКАТОРУ? Руски борци послали бруталну поруку Албанцу који је вређао Србе на ЕУРО 2024

Foto Profimedia

Naime, reprezentativac Albanije Mirlind Daku imao je izliv rasističke i šovinističke mržnje prema Srbima na Evropskom prvenstvu, posle utakmice između Albanije i Hrvatske. Tada je napadač Rubina uzeo megafon i poveo horsko vređanje i psovanje Srba i Makedonaca.

Daku je suspendovan od strane UEFA, a njegov klub Rubin poručio je Albancu da će biti žestoko novčano kažnjen.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Otac fudbalera Fehmi Daku dao je nekoliko izjava ruskim medijima u kojima traži milost za svog sina. Iako se Mirlind Daku nijednog trenutka nije pokajao za sve što je rekao na račun Srba i Makedonaca, njegov otac govori da mu je žao i da se trenutno loše oseća.

Ali posle najnovijih vesti koje dolaze iz Rusije pitanje je da li će se Daku uopšte pojaviti tamo. Naime, dobrovoljačka brigada ruske vojske pod imenom „Espanjola“ koju čine navijači fudbalskih klubova, poručila je albanskom igraču i provokatoru Mirlindu Dakuu da se ne vraća u Rusiju.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Borci ruske vojske koji drže položaje oko Ugljedara na ratištu u Ukrajini, objavili su portret Dakua sa nišanom na licu, dajući mu tako direktnu naznaku šta ga čeka u Rusiji, ukoliko se vrati u svoj klub Rubin iz Kazanja. 

Prenosimo deo saopštenja Espanjole vezano za Mirlinda Dakua, koje su objavili na svom Telegram kanalu:

– Kao što znate, rat u Jugoslaviji 1991. počeo je fudbalom. Savremeni rat, koji se vodi na teritoriji bivše Ukrajine u okviru Specijalne vojne operacije, bio je bez fudbala, sve dok Espanjola nije dovela naš omiljeni sport u Donbas. Sada se sve najzanimljivije utakmice odvijaju u blizini Časovog Jara. Iako ne pratimo ono što se dešava na EURO 24, neke vesti do nas stižu. Desetine naših starlinkova na liniji fronta rade kako treba. Tako smo bili prilično šokirani kada smo čuli da je igrač kazanjskog Rubina albanskog porekla, koji igra u našoj ligi, imao drskost da preko megafona skandira i poziva na ubijanje Srba. On to nešto ima protiv sve naše balkanske braće… Espanjola se obraća Dakuu. Bićemo kratki. U Rusiju ti je bolje da se ne vraćaš! Nikakva izvinjenja ovde više ne pomažu. Prekasno je. Doviđenja! – piše u poruci albanskom fudbaleru.

Foto: Printskkrin

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija – Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Originalni tekst