AKTUELNI šampion Rima, Danil Medvedev, govorio je pre nastup na „Foro Italiku“ o Novaku Đokoviću.

ШТА ЋЕ НАДАЛ РЕЋИ?! Данил Медведев упоредио Нолета и Рафу, Ђоковић му ово неће заборавити!

FOTO: AP

Rus je upitan da prokomentariše koliko je Srbin dobar na šljaci, s obzirom na to da je poznato koliko je Rafael Nadal dominantan na toj podlozi.

– Tačno je da kada ste svesni koliko uspeha na ovoj podlozi ima Rafa da je teško uporediti bilo koga drugog sa njim – sa 14 osvojenih Rolan Garosa i 10 trofeja u Rimu, između ostalih. Ipak, Novak je izuzetan na svim podlogama, i to što obojica nisu osvajali više trofeja na podlogama na kojima je onaj drugi dominantan se svakako može objasniti i tom činjenicom. Ponavljam, Novak je sjajan na svakoj podlozi, ali smatram da njegov stil igre donekle više leži travi i tvrdoj podlozi. Čak i ako bi imali i najmanje rezerve u pogledu njegove igre na šljaci, setite se da je osvajao Rolan Garos tri puta, Monte Karlo dva puta, Rim šest puta – i to je fantastično. To Novaka čini jednim od najboljih sportista sveta! – rekao je Medvedev za „Rome Press“.

Podsetimo, Novak Đoković u petak igra prvi meč u Rimu. Poznato je kada će biti na terenu, kao i sa kim će odmeriti snege.

Medvedev brani titulu u „večnom gradu“, a on u drugoj rundi igra protiv Britanca Džeka Drejpera.

Medvedev was asked if he thinks how good Djokovic is on clay has been lost due to Rafa Nadal’s dominance

“It was mentioned that some players are missing from the tournament, but one who isn’t is Novak Djokovic. How good a clay court player do you think he is? Do you think it’s… pic.twitter.com/YrJiQ9IlEz — The Tennis Letter (@TheTennisLetter) May 9, 2024

BONUS VIDEO: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst