SSP: Sud naložio Pinku da Đilasu plati odštetu zbog iznetih neistina i presudu javno pročita u Nacionalnom dnevniku

Viši sud u Beogradu doneo je presudu da Televizija Pink plati Draganu Đilasu odštetu od 100.000 dinara zbog, kako je navedeno, laži koje je 16. novembra 2017. godine o njemu izneo vlasnih te televizije Željko Mitrović", saopštila je danas Stranka slobode i pravde.

Tribina povodom Formiranja Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Šapcu / Foto: SSP
Tribina povodom Formiranja Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Šapcu / Foto: SSP

U presudi koju je doneo Viši sud u Beogradu,a čiji je deo SSP objavio na svom sajtu, navodi se da se "delimično usvaja tužbeni zahtev tužioca Dragana Đilasa pa se obavezuje tuženi Pink International Company i Goran Gmitrić da tužiocu Draganu Đilasu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede ugleda i časti, uzrokovanih objavljivanjem neistinitih informacija 16.11.2017. u formi otvorenog pisma Željka Mitrovića, emitovanog na tv Pink, u emisiji Nacionalni dnevnik, solidarno isplate iznos od 100.000 dinara …".

U presudi se navodi da je zahtev Dragana Đilasa da mu se po istom osnovu isplati još 200.000 dinara, odbijen kao neosnovan.

Presudom se tuženi odgovorni urednik informativnog programa TV Pink Goran Gmitrić obavezuje da uvod i izreku presude objavi bez ikakvog komentara i bez odlaganja u Nacionalnom dnevniku.

U saopštenju SSP navodi da je za presudu bilo potrebno tri godine, odnosno da je sudu toliko bilo potrebno da utvrdi da "Mitrović laže".

Ocenjuje se da je iznos odštete smešan ali da je kako se navodi "važno da sudovi u Srbiji potvrde da Pink nije televizija već fabrika mržnje koja po naređenju iz Vučićevog kabinete vređa, maltretira i ugrožava bezbednost svakog čoveka koji se suprotstavi ovom režimu".

SSP je ocenio da će Srbija biti slobodna zemlja kada prestanu obračuni sa ljudima koji drugačije misle i kada prestanu da se zloupotrebljavaju nacionalne frekvencije za obračun sa političkim protivnicima.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article