SSP: Apelacioni sud potvrdio šest meseci zatvora osobi koja je pretila Draganu Đilasu

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Ivan Isailović osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, saopšteno je danas iz SSP.

Sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder
Sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder

SSP podseća da je "Isailović 29. marta na društvenim mrežama ostavljao postove u kojima su navedene poruke poput 'dok ne dobije metak u čelo, a dobiće uskoro (na Đilasa mislim)” i u kojima je Đilas nazivan izdajnikom.

SSP navodi da se Isailović u nastavku preteće poruke potpisao: "Moje ime je Ivan Isailović i u svakom trenutku možeš da me pozoveš da se lično suočimo na ulici… Već jednom jesmo na Banovom brdu u kasinu 'Džim' gde sam ja bio, a ti vrata pored mene u teretani, ali tada si pozvao dve interventne patrole, sada ne možeš da pozoveš nikoga, a ubiću te kao psa čim te ugledam bilo gde!!!!! I tebe i izdajničku gamad koja te prati …"

"Isailović je pre ovoga više puta osuđivan zbog različitih krivičnih dela uključujući i neovlašćeno posedovanje oružija i municije. U svom iskazu Isailović je naveo da je bio 'revoltiran politikom' pri čemu je upravo tih dana organizovana kampanja u kojoj su huligani puštali uvredljive pesme i palili baklje po krovovima", navodi se u saopštenju SSP.

SSP navodi da "verbalna agresija kojom se u obračunu sa neistomišljenicima koriste nosioci najviših državnih funkcija i konstantne kampanje mržnje koje u ime i za račun Srpske napredne stranke sprovode tabloidini mediji ugrožavaju sigurnost i život svakog čoveka koji se usudi da na bilo koji način kritikuje Vučićev režim".

"Ta verbalna agresija zakonomerno vodi ka fizičkom nasilju čije tragične posledice smo na žalost već imali priliku da vidimo. Odgovornost za ovakve akte bezumnih pretnji i napada jednako je na izvršiocima, kao i na onim koji ih kampanjama laži i mržnje usmerenim na neistomišljenike i političke protivnike huškaju i inspirišu", navodi u saopštenju SSP.

O atmosferi u Srbiji koja je vladala u vreme pretnji Đilasu za koje je danas izrečena presuda govori Insajderova emisija Male velike priče: Virus opasnih podela.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article