Fudbalska reprezentacija Srbije gostovae u Rusiji i sa tamonjom nacionalnom selekcijom odigrati prijateljsku utakmicu, a pred taj dogaaj koji je sve blie – desila se i jedna zanimljiva scena.

- :       ,

Foto: Dragan Milovanovi

Podsetimo, usled rata u Ukrajini, koji Ruska Federacija naziva „specijalna vojna operacija“, ruski sportisti ne mogu kolektivno da se takmie u meunarodnim nadmetanjima, a u mnogim individualnim to im je omogueno samo ako se odreknu identiteta, pa nastupe bez pominjanja drave iz koje su, ali i bez himne, grba, ak i boja zastave na svojoj opremi…

Sa druge strane, zemlje koje nisu uvele sankcije Rusima dozvoljavaju svojim ekipama da se sa ruskim nadmeu u prijateljskim meevima i za to se opredilila i naa kua fudbala.

A pred taj me, ruska reprezentacija je uruila poklon uvenom reditelju, Emiru Kusturici.

Naime, on je od „zbornaje komande“ dobio crveni dres reprezentacije Rusije, sa svojimimenom i brojem 70.

Tom prilikom je Kusturica i zvanino pozvan na rusko-srpski fudbalski duel, a kako javlja agencija RIA Novosti – uveni rediteljje, ne skrivajui oduevljenje zbog poklonjenog dresa, prihvatio poziv i doi e na moskovski me.

Podsetimo, Srbija nee samo protiv Rusa igrati u predstojeem periodu.

Pripreme „orlova“ za EURO 2024 ukljuuju zasad etiri prijateljske utakmice: protiv Rusije (21. marta), Kipra (25. marta), Austrije (4. juna) i vedske (8. juna), kada e se od fudbala i zvanino oprostiti Zlatan Ibrahimovi.

Naa nacionalna selekcija od 2000. godine nije igrala na Evropskom prvenstvu, pa e ekipa selektora Dragana Stojkovia Piksija baprotiv“zbornaje komande“ poeti bruenje formu za veliki povratak na ampionat „Starog kontinenta“.

Sve o „orlovima“, fudbalu, ali i sportu generalno, pratite na sportskim stranicama portala „Novosti“.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nestvarno – ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izali na teren u Sankt Peterburgu

BONUS SADRAJ

Knjiga o naem asu koja je izazvala veliku panju nosi naziv „Novak, pariske prie„. Proite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada nevienim fotografijamapredstavljen je ivot slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poruite jo danas ovo remek-delo koje e vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vaim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst