SRPSKI advokat Nemanja Berić uhapšen je u Hrvatskoj i osuđen na 15 dana zatvora zbog objava na Fejsbuku u kojima peva krajiške pesme.

СРПСКИ АДВОКАТ ХРАБРО ПОДНОСИ РОБИЈУ У ХРВАТСКОЈ: Огласио се бранилац Немање Берића ког су заробиле усташе

Foto Facebook

– Najbolje kolega Berić zna kako se oseća u ovom trenutku. Međutim, ja sam sa predstavnicom ambasade Srbije bio kod njega pre dva dana u poseti i rekao nam je da se oseća dobro, nosi se sa svime ovim hrabro. Rekao je da nije bilo kakvih poteškoća sa drugim zatvorenicima ili s policijom, ali nam je rekao, gledajte, nikome u zatvoru ne može biti lako. Međutim, koliko smo mi uspeli da razaznamo iz razgovora s njim, prema njemu se postupa čovečno, kao i prema drugim zatvorenicima – rekao je Berićev advokat Ivan Grzić.

Nakon priča da ne sme da izađe u šetnju jer mu hrvatski pritvorenici pevaju neprimerene pesme poput „Ne pijemo vina, nego krvi Srbina iz Knina“, Grzić kaže da mu Nemanja to nije rekao.

– Činjenica je da je ovo podiglo prašinu i ovde kod nas u javnosti. Nije prvi slučaj ove vrste, ali jeste i dalje poprilično nejasno kako i zašto naši ljudi budu uhapšeni ukoliko na društvenim mrežama objavljuju ovakav sadržaj – dodao je Grzić.

Grzić je naglasio da se radi o dosta neuobičajenom postupanju suda u Šibeniku ovo što mu se stavlja na teret nije zavredilo zadržavanje u trajanju od 15 dana.

(Kurir TV)

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst