Srpska lista najoštrije je danas osudila pokušaj ubistva srpskih dečaka u selu Gotovuša na Badnji dan i zatražila da se odgovorni za taj brutalni i gnusni zločin najhitnije pronađu i kazne, saopštila je Srpska lista i ocenila da je napad direktna posledica antisrpske histerije koju podgreva premijer Kosova Aljbin Kurti.

Istaklnuto je da taj ničim neizazvan napad na srpsku decu zahteva najoštriju reakciju međunarodne zajednice i nadležnih bezbednosnih institucija.

Srpska lista traži od ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svećlje da odgovori ko je pokušao da ubije srpsku decu.

Dodaje se da je nakon pokušaja ubistva u Gotovuši u petak uveče u subotu rano ujutro u Klokotu pretučen i mladić Stefan Tomić koga je bez ikakvog povoda napala grupa Albanaca koji su ga krvnički pretukli i naneli mu povrede po celom telu.

„Ovaj Božić će ostati upamćen kao dan kada su Srbi pozivali na mir, ali i dan kada je prolivena nevina srpska krv“, istakla je Srpska lista.

Ta partija je ocenila da je žalosno da predstavnici međunarodne zajednice nisu preduzeli ništa da spreče tako brutalne, ničim neizazvane napade i da uporno izbegavaju da navedu da je u pitanju pokušaj ubistva dečaka srpske nacionalnosti.

„Licemerno je da su snažnije i oštrije osuđivali izmišljeno bacanje pirotehnike na vozilo Euleksa pre par nedelja nego pokušaj ubistva srpske dece“, ocenila je Srpska lista i zatražila da međunarodne snage pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i spreče nove napade i izlive mržnje prema Srbima na jugu jer su više puta istakli da imaju kapaciteta da se staraju o miru.

Originalni tekst