Foto izvor: Arhiva SAM-a

Tradicionalno svake godine, Srpska asocijacija menadžera dodelom SAM Godišnje nagrade, pored stalnih nagrada privrednicima i kompanijama, poseban značaj ukazuje onima koji svojom posvećenošću, zalaganjem i nesebičnim davanjem, služe kao primer drugima, a dolaze van sfera privrede i biznisa. Ove godine, žiri je odlučio da simbolično dodeli priznanje odnosno Specijalnu nagradu svim prosvetnim radnicima Srbije posvećenu onima koji postavljaju stubove edukovanog društva, od kojih kreće širenje znanja, podsticanje ličnog razvoja, napretka, a jednog dana, i ostvarenja velikih ciljeva.

Srpska asocijacija menadžera ovim priznanjem želela je da istakne vrednost obrazovanja, značaj školovanja kroz koje deca stiču znanje i samim tim simbolično pruži poštovanje i podršku onima koji utiču na budućnost mladih.

Priznanje je obrazložio član žirija i član Upravnog odbora SAM-a, Dejan Ranđić, generalni direktor, DNA Communications, koji je istakao:

“Ako neko treba da podrži prosvetne radnike onda smo to mi, menadžeri.  Naša dužnost je da prepoznamo dostignuća onih koji svojim vrednim radom i zalaganjem čine nadljudske napore kako bi omogućili da se naše društvo razvija i ide napred. To su ljudi koji su istinski heroji i bez čijeg rada uspesi koje slavimo ne bi postojali. Zbog toga i postoji specijalna nagrada, koju posvećujemo upravo herojima našeg društva, prosvetnim radnicima, čiji posao nije nimalo lak, a čija posvećenost ne posustaje čak ni u najtežim okolnostima. Prosvetni radnici zaslužuju posebno poštovanje, dostojanstvo na poslu i da se o njima govori sa ponosom” rekao je Ranđić.

U obrazlaganju ovog Specijalnog priznanja, Ranđić je istakao: „Naš prosvetni radnici su prečesto zanemareni, ponekad potcenjeni i često neuvažavani na pravi način, ali naši heroji obrazovanja ne odustaju. Nisu ustuknuli pred digitalizacijom, nisu odustali kada su se skole ispraznile tokom Kovida, a siguran sam da neće odustati ni pred bahatim pojedincima. Oni pred sobom imaju razrede i učenike, mi imamo timove i saradnike. I njima kao i nama, cilj je da druge učinimo boljima od sebe, za zajedničko dobro, da svojim radom oblikujemo nove generacije na kojima počiva budućnost ovog društva. Prosvetni radnici su heroji obrazovanja i pre svega heroji našeg društva“ – rekao je Ranđić ispred Srpske asocijacije menadžera.

Srpska asocijacija menadžera nastavlja da pruža podršku, kako biznis zajednici u kojoj posluje, tako i društvu u kojem živimo, uz posebno vrednovanje truda i zalaganja onih koji najviše tome doprinose.  

Video posvećen prosvetnim radnicima, pogledajte na linku.

Originalni tekst