Srbiji stigla još jedna donacija medicinske opreme iz UAE

Ujedinjeni Arapski Emirati donirali su Srbiji medicinsku opremu koju su danas na beogradskom aerodromu dočekali ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa prof. dr Darija Kisić Tepavčević i ambasador te zemlje u Srbiji Mubarak Said El Daherij.

Oprema donirana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
Oprema donirana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ministarka Kisić Tepavčević zahvalila je UAE u ime svih građana na vrednoj donaciji i podsetila da je ova prijateljska zemlja bila uz Srbiju od početka pandemije Kovid 19.

Mubarak Said El Daherij i Darija Kisić Tepavčević
Mubarak Said El Daherij i Darija Kisić Tepavčević

Kako je navela, u martu prošle godine našoj zemlji stigla je pomoć sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv koronavirusa, a u decembru i prvi deo višemilionski vredne medicinske opreme.

„Danas smo dobili drugi deo ove medicinske opreme koje sadrži ultrazvučne aparate, skenere, mobilne rengen aparate, magnetnu rezonancu, protokomere i sve ono što je potrebno za negu pacijenata koji su zaraženi korona virusom“, navela je ministarka.

Ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherij istakao je da mu je zadovoljstvo što je njegova zemlja u prilici da pomogne ljudima u Srbiji u borbi protiv pandemije Kovid 19 i prilikom proizvodnje vakcine.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article