BEOGRAD, VAŠINGTON, 7. januar 2020, (Njuz) – Srbija je pozvala Amerikance da nemire u zemlji hitno reše mirnim, demokratskim putem, ako je potrebno i u SB UN, uz posredstvo pregovarača, inače će Ministarstvo odbrane Republike Srbije izdati nalog za hitnu vojnu intervenciju sa ciljem uspostavljanje demokratije.

– Demokratija nema alternativu. Ukoliko Amerikanci ne mogu samostalno da nađu mirno rešenje, a ne budu hteli da da sednu za pregovarački sto, Srbija će reagovati – stoji u saopštenju Nebojše Stefanovića, ministra odbrane.

Ministarstvo je sa obaveštajnim službama već odredilo preko 20 strateških ciljeva, kao što su Pentagon, Golden gejt, Statua slobode i dvorana LA Lejkersa, koji su prethodne sezone na najnedemokratskiji način onemogućili Nikoli Jokiću i Denveru da uzmu šampionski prsten u NBA.

– Naša vojska raspolaže moćnim naoružanjem, poslednjih godina smo značajno investirali u to, tako da svih 12 Orlova, Sokolova i oba MIG-a mogu poleteti u roku od 5 minuta, nakon što predsednik Vučić izda naređenje za početak intervencije “Milosrdni Bogoljub” – objasnio je Stefanović i dodao da je već obezbeđeno sletanje u Portugaliji za dopunu goriva.

U Srbiji za proslavu Nove godine i Božića nije iskorišćeno mnogo pirotehnike, tako da su robne zalihe impozantne i mogu biti upotrebljene sve rimske sveće, petarde i dinamitare prilikom eventualne intervencije.

Kako Njuz nezvanično saznaje, rok koji je Srbija dala američkoj administraciji je 72 sata, nakon čega bi mogao da otpočne “Milosrdni Bogoljub”.

Uroš Bogdanović

The post Srbija zapretila Americi bombardovanjem ako probleme ne reše demokratskim putem appeared first on Njuz.net.

Original Article