BEOGRAD, 3. februar 2021, (Njuz) – Rekord po broju vakcinisanih Vedrana Rudan u Evropi trenutno drži Srbija, preneli su svetski mediji, pošto se poznata hrvatska spisateljica u Beogradu vakcinisala protiv kovida.

-Ovo je veliki uspeh naše države – nije krila oduševljenje predsednica vlade Ana Brnabić – Vakcinisati jednu Vedranu Rudan u ovakvim uslovima je nešto o čemu druge države mogu samo da sanjaju. Statistika je neumoljiva i jasno pokazuje da Srbija danas pobeđuje i na ovom polju. Po ukupnom broju vakcinisanih Vedrana Rudan Srbija je daleko odmakla svim zemljama regiona i Evrope. Ako gledamo u procentima, to je jedna Vedrana Rudan na 7 miliona stanovnika po čemu takođe, držimo ubedljivo prvo mesto u svetu – dodala je Brnabić i poručila da će ove brojke biti još bolje kada Rudan primi revakcinu.

Vedrana Rudan je javno pohvalila Srbiju zbog dobre organizacije i velikog izbora različitih vakcina.

– Imala sam ponude da se vakcinišem u drugim zemljama, ali nigde ne postoji tako bogat izbor vakcina kao u Srbiji. Dođete u dom zdravlja, a oni ispred vas iznesu pravi švedski sto sa vakcinama. Možete da birate u skladu sa svojim uverenjima i afinitetima, a najviše mi se dopalo što na kraju svi dobiju kinesku, a ne američku vakcinu – objasnila je poznata književnica.

Ova vest je odjeknula u celom regionu. Građani okolnih zemalja se raspituju kako mogu da se vakcinišu u Srbiji i uveliko planiraju dolazak u Beograd. Samo hrvatska javnost upadljivo ćuti o ovom istorijskom porazu od koga se sigurno dugo neće oporaviti.

Bojan Savić

The post Srbija prva u Evropi po broju vakcinisanih Vedrana Rudan appeared first on Njuz.net.

Original Article