SRBIJA će imati sportista na Olimpijskim igrama u Parizu više nego zajedno Hrvatska, Crna Gora, Severna Makedonija i BiH (112-104). Najveće iznenađenje je učinak Slovenija, koja je oborila spostveni rekord po brojnosti i šalju čak 90 članova u Grad svetlosti.

СРБИЈА НАЈБОЉА У РЕГИОНУ: Наша земља шаље на ОИ највише спортиста

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Srpski tim brojaće u francuskoj 112 sportista, od toga su 69 muških, ostatak su dame, i jedina smo zemlja sa trocifrenim brojem učesnika na predstojećoj najvećoj smotri sa ovih prostora.

Pokušaće naš brojni olimpijski tim da premaši devet medalja, od toga tri zlatne, sa prethodnih igara. Sasvim sigurno ima solidne adute da postigne dobar rezultat. Iza Srbije je Slovenija, sa rekordnim brojem takmičara na Letnjim olimpijskim igrama u istoriji „dežele“. Čak 90 sportista iz Slovenije ispunilo je olimpijsku normu i nadmetaće se za medalje. Treća je Hrvatska koja ovog puta šalje 73 takmičara na Olimpijske igre. Broj sportista koji dolaze iz preostalih eks-ju zemalja je zanemarljiv. Najmanje ih daje Bosna i Hercegovina, samo petoro, i predvođeni su senzacionalnom plivačicom Lanom Pudar.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Od zemalja iz okruženja Srbija šalje više sportista u Pariz nego Rumunija (107), ali i manje od Mađarske koja će se predstaviti svetu sa 170 atleta. 

Broj sportista

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Srbija 112 (69/43)

Slovenija 90 (46/44)

Hrvatska 73 (58/15)

Crna Gora 19 (16/3)

S. Makedonija 7 (4/3)

BiH 5 (2/3)

* U zagradi muškarci i žene.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst