Košarkaška reprezentacija Srbije igra poslednji kontrolni meč pred Olimpijske igre u Parizu – rival je Grčka predvođena zvezdom koja je dvaput bila MVP NBA lige, Janisom Adetokumbom, a prenos utakmice možete uživo da pratite uz portal „Novosti“.

СРБИЈА - ГРЧКА: Невиђен спектакл! Јокић и Јанис у окршају пред Олимпијске игре

FOTO: FIBA.Basketball

5′ – Janis brzo probija odbranu Srbije i daje koš uz faul. Nakon njegova tri poena iz jedne akcije Srbi uzvraćaju dobrom akcijom Dobrića i Petruševa za 12:8.

5′ – Jokić odlično uočava utrčavanje Dobrića, kog proigrava i on zakucava. Na drugoj strani terena Janis Adetokumbo prvi put šutira iskosa s leve strane, s poludistance, i pogađa. Ubzrala se igra i – odmah je koš dao Jokić 10:5.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

4′ – Nova dobra defanziva „orlova“, i potom – trojka Nikole Jokića sa 6:0. Uzvraća istom merom Papajnis, iz levogugla – 6:3.

3′  – Jokić je dobro odigrao odbranu i zbunio Grke, potom Petrušev odlično skočio i domogao se lopte. Na drugoj strani terena – baš on je promašio koš. Ostaje 3:0 za Srbiju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

2′ – Odlična odbrana Srbije onemogućila je Helene da poentiraju ni iz treće akcije. Jokić nije uspeo da pogodi koš iz teškog skok-šuta unazad, no Petrušev je priskočio, uhvatio loptu i bio fauliran od strane kapitena Grka, Papanikolaua

2′ – Posle drugog neiskorišćenog napada Grka, Bogdanović poentira sa oko četiri metra, sa čeone linije – 2:0.

1′ – Petrušev je dobro zaustavio Janisa u prvoj akciji Grka, a nije dobro završena ni uvodna srpska, Bogdanović nije dobro šutnuo iz levog ugla.

1′ – Utamica je počela! Startna petorka Srbije je Avramović, Bogdanović, Dobrić, Petrušev, Jokić. 

19.57 – Svi igrači Srbije su odradili zagrevanje pa i Dejan Davidovac. Sa druge strane, selektor Grka Vasilis Spanulis je bez Nika Kalatesa na ovom meču, a možda i na Igrama…

19.55 – Pevaju „orlovi“ Bože pravde, Jokić i sa rukom na srcu…

19.54 – A sad himne. Najpre grčka…

19.53 – U toku je predstavljanje ekipa. Ovacijama su pozdravljeni „orlovi“.

19.33 – Bliži se početak spektakla…

Uoči meča

Posle ne baš idealnog nastupa u Abu Dabiju, ne zbog poraza od moćnih Amerikanaca i Australije, jer rezultati zaista nisu najbitnija stvar na pripremema (ma koliko pobede prijale), odigrana je pomalo čudna, ali bolja utakmica u nedelju uveče.

Rival je bio Japan, koji je ubacio pomalo neverovatnih 20 trojki, ali je i pored toga bio manje-više deklasiran.

Mnogo važnije od toga bilo je koliko će moći da pruže momci koji nisu igrali na turneji. Pre svih kapiten, Bogdan Bogdanović, ali i drugi centar reprezentacije, Nikola Milutinov, te Nikola Jović i Dejan Davidovac koji nisu ni putovali. Svi oni sem Davidovca su igrali, i to prilično zapaženo, ali … Japan je jedno.

Grčka sa Janisom Adetokumbom, nešto sasvim drugo.

Podsetimo, posle ove utakmice očekuje se i konačna odluka selektora Svetislava Pešića – ko sve putuje u Pariz na Olimpijske igre, a ko će, ipak, morati da propusti najveću svetsku smotru sporta čiji je svečano otvaranje u petak, 26. jula. Prvi meč na Olimpijskim igrama košarkaši Srbije igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država u nedelju od 17.15.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, pratite sve najvažnije, ali i najzanimljivije vesti o njima na sportskim stranicama „Novosti“.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst