BEOGRAD, 12. mart 2021, (Njuz) – Republika Srbija će Nemačkoj tokom aprila donirati još 5000 medicinskih sestara, saznaje Njuz.

Kako navodi Vlada Srbije, medicinske sestre, odškolovane i formirane u Srbiji, više će koristiti Nemačkoj, koja u ovom trenutku ima veliku potražnju i nedostatak medicinskog osoblja. Iz vlade navode da sve zasluge za ovu donaciju pripadaju isključivo predsedniku Aleksandru Vučiću.

– Srbija je u ovom trenutku lider u svetu po izvozu medicinskih sestara. Naša zemlja je uložila dosta u proizvodnju kvalitetnih medicinara i smatramo da je jedina humana i ispravna stvar da to podelimo sa zemljama koje su u deficitu sa medicinarima. Neke zemlje jednostavno nisu lideri i mi kao odgovorna zemlja imamo dužnost da im pomognemo – navodi se u saopštenju vlade.

Predsednik Vučić kaže kako će Srbija nastaviti da izvozi medicinske radnike sve dok ih u Srbiji ima.

– Kada doniramo sve medicinare, preći ćemo na ostala zanimanja. Inžinjere, zubare, električare… mi svega toga imamo i previše a druge zemlje očigledno nisu u stanju da same stvore dovoljno stručnjaka u svim oblastima. Živela Srbija! – zaključio je predsednik Vučić.

Viktor Marković

The post Srbija donirala Nemačkoj 5000 medicinskih sestara appeared first on Njuz.net.

Original Article