U VISOKOTIRAŽNOM francuskom nedeljniku “Valer” izašao je veliki tekst posvećen trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, pod naslovom: “Kosovo, duhovi iz prošlosti se vraćaju”.

СРБИ, САМИ ПРОТИВ СВИХ, ЗА СВОЈУ СЛОБОДУ И ДОСТОЈАНСТВО: Угледни француски новинар писао о борби нашег народа на Косову

Foto: Fejsbuk/Arno Gujon

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon istakao je da taj članak ruši sve predrasude zapadnih medija.

– Iz tog nepristrasnog članka, francuska javnost ima priliku da sazna šta se trenutno dešava na Kosovu i Metohiji, od Velike Hoče do Kosovske Mitrovice – napisao je Gujon na Fejsbuku.

Na četiri strane, francuski novinar Režis Le Somije izveštava kako se Srbi, sami protiv svih, bore za svoju slobodu i dostojanstvo.

– Na njihove laži odgovorićemo uvek istinom – istakao je Gujon.

Režis le Somije je jedan od najpoznatijih francuskih novinara.

Kao izveštač “Pari Mača” iz Amerike intervjuisao je predsednike SAD DŽordža Buša, Baraka Obamu, kao i Donalda Ramsfelda, Kolina Pauela, Al Gora, Arnolda Švarcenegera.

Pokrivao je uragan Katrina, Gvantanamo, imigraciju i tragove droge u Meksiku i Centralnoj Americi, kao i oduzimanja imovine u Klivlendu.

Izveštavao je o predsedničkim izborima u SAD 2004. i 2008. godine. Između 2006. i 2008. godine tri puta je bio u Iraku, a 2010. godine je dva puta bio u Avganistanu.

Godine 2021. pridružio se RT Frans. U novembru 2022. postao je direktor izdanja Omerta.

BONUS – NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

PREMINUO LAĆA RADULOVIĆ

PREMINUO LAĆA RADULOVIĆ

TEKSTOPISAC Milan Laća Radulović, sin pokojne Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, iznenada je preminuo danas, saznaju “Novosti”

20. 12. 2022. u 14:08

Originalni tekst