Više nego iritantan nastup Igora Simića na RTS-u, čoveka čije ime se nalazi na listi „Zajedno možemo sve – Aleksandar Vučić“, završen je neslavno napuštanjem emisije „Reč na reč“ nakon nekoliko činjeničnih prozivki na njegov i na račun njegovog šefa od strane opozicionih sagovornika.

Nakon govora Miloša Jovanovića iz koalicije NADA na račun glasanja Srbija u UN-u o Rezoluciji kojom je osuđena ruska agresija, ali i po pitanju Kosova, Igor Simić je infantilno reagovao rekavši da napušta emisiju i da je za njega ova diskusija „završena“.

– Imali ste prilike da čujete šta kažu oni koji žele da vas prevare i uzmu vaš glas napadajući Aleksandra Vučića u trenutku kada Aljbin Kurti pokušava da izazove rat – rekao je Simić.

On je ponovio tvrdnje predsednika Srbije da je za jutro planirano „proterivanje srpskih policajaca“.

– Nakon svega onoga što sam mogao da čujem, meni je ispod časti da nastavim dalje učešće – rekao je Simić i napustio debatu na RTS-u.

Njega je jasnim prozivkama najviše uzdrmao Slaviša Ristić, sa liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, optuživši Simića da na osnovu više vezanih državnih funkcija prima nekoliko plata, te da se tako bori za Srbe sa Kosova i Metohije.

Simić je član Srpske liste i poslanik u kosovskom parlamentu.

– Dužni ste srpskoj javnosti da objasnite kolika su vaša mesečna primanja kao poslanika u Skupštini Srbije, kao direktoru PIO fonda, kao predavaču na Ekonomskom fakultetu, kao predsedniku Nadzornog odbora, kao članu Saveta Pravnog fakulteta – nanizao je Simićeve funkcije Slaviša Ristić.

On je kritike okarakterisao kao „prazne priče“, a oglušio se i na molbe voditelja da ne napušta emisiju jer to “nije korektno”.

– Bilo je verovatno planirano – kazao je Miloš Jovanović u trenutku kada je Simić izlazio iz kadra.

Milica Đurđević Stamenkovski iz Zavetnika je Simićevo odustajanje i napuštanje debate ocenila kao „nepoštovanje građana i političkih neistomišljenika“.

Tema obrazovanja u emisiji „Reč na reč“ svela se na navodnjavanje g*vnima sistemom „kap po kap“

Original Article